Elles Lanfer van Misusu Patterns heeft een IG-draadje: #hackalogue. Pattern hacking is een leuke uitdagende manier om iets unieks te creëren. Je kunt het complete patroon ‘verbouwen’ maar ook kun je gebruik maken van het originele patroon en de naden anders verwerken. In mijn afgedankte stapel kleding lagen twee T-shirts. En na wat gepuzzel ontstond mijn vierde versie van de Shift Tee.
This Misusu Shift Tee shift hack is the result of a refashion using two discarded T-shirts. This version is a more symmetrical approach by shifting the shifted side seams. 

Misusu Shift Tee shift hack

Het idee

Als je werkt met afgedankte kleding ben je altijd aan het puzzelen. Eén van de afgedankte T-shirts heeft een ‘voyage’ logo. Deze zat oorspronkelijk aan de voorkant maar ik wilde het graag op de rugzijde. Vanwege de halsuitsnijding zou het bij een basic t-shirt wel erg hoog komen. Door de unieke mouwverwerking aan de panden van het Shift Tee kreeg het logo een mooie plek op het rugpand.

So 50 sustainable Sewing


If you’re working with discarded clothes you always have to deal with an already existing design. One of the discarded T-shirts had a ‘voyage’ logo on the front that I wan’t at the back. Due to neckline it would come very high. The unique sleeve shape of the Shift Tee gave this ‘voyage’ logo the perfect place on my fourth version.

Misusu Shift Tee shift hack

Aan de slag

Deze keer lopen de shifted side seams over de schouder door. Ik heb hiervoor het patroon van voor-en achterpand op de zijnaad dubbel gevouwen. Je krijgt hierdoor wel twee zijnaden.

  • Misusu Shift Tee shift hack
  • Misusu Shift Tee shift hack
  • Misusu Shift Tee shift hack
  • Misusu Shift Tee shift hack

Je kunt eventueel ook een meer fitted look kunt creëren door de zijnaden bij taille iets in te nemen. Bij het knippen van de mouwen is het wel even goed opletten. Twee mouwpatronen zijn andersom op de stof gelegd. De flatlock seams zorgen voor een stoere afwerking. 

Misusu Shift Tee shift hack

Making the hack version

This time are the shifted side seams running over the shoulder. I folded the pattern on the side seam mark. By this way you also create two side seams.

Misusu Shift Tee shift hack

At the same you’ve the opportunity to create a more fitted look by taking the side seams in. Be careful when you start cutting the sleeves because you need to cut two mirrored. The flatlock seams finish add a cool look to this Misusu Shift Tee shift hack version.

Misusu Shift Tee shift hack

Tijd en Kosten

Tijd: T-shirts uit elkaar tornen 1,5 uur; knippen 1 uur; stikken en afwerken 8 uur
Time: unpicking both T-shirts 1,5 hour; cutting 1 hour; stitching and finishing 8 hours

Mijn Misusu Shift Tee shift hack vakantie T-shirt

We hebben besloten van onze vakantie een staycation te maken. Er valt genoeg te beleven in Nederland. Met deze nieuwe Misusu Shift Tee shift hack heb ik voldoende vakantiegevoel.

Misusu Shift Tee shift hack

Er is wel wat meer tijd in gaan zetten dan ik van tevoren had ingeschat. Zo gebruikte ik groen en wit garen waardoor zo af en toe van garen gissend moest worden. Dit T-shirt is wat luchtiger dan de andere drie versies. Het ruimt ook weer lekker het één en ander op en is de eerste So 50 sustainable Sewing bijdrage.

Misusu Shift Tee shift hack

This year we have a staycation to see more of our home country. This new Misusu Shift Tee gives me a perfect Summer vibe. I used green and white yarn. Due this fact I had to change yarn a few times. This is also is my first make in the So 50 sustainable Sewing challenge.

2 Comments on Misusu Shift Tee shift hack

    • Dank je wel. Het is een geweldig patroon die uitnodigt tot variaties. Flatlocknaden zijn erg leuk om te doen met als resultaat mooie contrast naden.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.