Een nieuwe en leuke uitdaging: So 50 sustainable Sewing. Het onderwerp past perfect in het project dat al als idee in mijn hoofd zat. Tevens een mooi moment om eens door al mijn afgedankte kledingstukken stapel te lopen. Maar ook om alle restanten te verzamelen en ook door wat van te gaan maken.
Sewover50 is starting a new challenge on August 1st: the So 50 sustainable Sewing. It’s all about using ‘waste’ fabric to make a garment. You may use remnants, charity shop or thrift fabric from estate sales, vintage fabrics. But also manufacturing waste,  fabric picked up from fabric swap tables at meet ups or from sewist’s destashes. And last but not least my favourites: discarded garments, tablecloths or bed linen.

So 50 sustainable Sewing

De diverse stapels

Deze uitdaging vraagt een goede voorbereiding. Gelukkig is de afgedankte kleding netjes gesorteerd en zit in twee dozen: lente/zomer en herfst/winter. Kleine restanten zitten ook keurig netjes in het ladenkastje gesorteerd op jersey en geweven. De grotere restanten zitten een klapkrat.

So 50 sustainable Sewing

Om een goed overzicht te krijgen ga ik nu een plan de campagne maken. Het eerste idee is er al: een nieuw T-shirt van twee afgedankte T-shirts. Het volgende waar ik iets mee ga doen is een oude regenjas. Terwijl ik met deze twee projecten bezig kan ik nadenken wat te maken van de jersey restanten.

So 50 sustainable Sewing

What is already in my system

This So 50 sustainable Sewing asks for a good preparation.

So 50 sustainable Sewing

Discarded clothes are already sorted in two boxes. One for Spring/Summer and one for Autumn/Winter. Small remnants are sorted in my chest of drawers: jersey in the upper three and woven in the lower three. Are remnants are kept in a big storage box. My first is making plans. I already have one: making a new T-shirt out of two discarded T-shirts. For the next project I will use an old rain coat. While I’m working on both I start thinking about what to make of the jersey remnants. 

So 50 sustainable Sewing

Meer So 50 sustainable Sewing ideeën

Ik maak behalve nieuwe kledingstukken bijvoorbeeld ook tassen en knuffels van afgedankte kleding. Bij deze So 50 sustainable Sewing uitdaging draait het om kleding maken. Een extra motivatie om op zoek te gaan naar kledingpatronen die gemaakt kunnen worden van alles wat er al is. Ook hier probeer ik uitsluitend patronen te gebruiken die al gekocht zijn.

So 50 sustainable Sewing

I usual make bags and soft toys from discarded clothes then garments. But this So 50 sustainable Sewing challenge is all about garments. Another challenge within this challenge to find all kind of sewing patterns that can be used. To make a little bit more challenging: I only try to use patterns that I already have.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.