In Complete Stitches heeft sinds enige tijd een nieuw tassenpatroon toegevoegd aan de collectie. De In Complete Stitches SUNrise bag. Rondom de release van het nieuwe patroon was een giveaway op Instagram georganiseerd. Het lot was mij gunstig gezind. Ik heb niet er niet veel gras over laten groeien want inmiddels hangt de SUNrise bag hier aan de tassenhaak.
In Complete Stitches just released a new bag pattern. The In Complete Stitches SUNrise bag. There was a giveaway and lucky me: I was one of the lucky winners. No need to say that as soon as the pattern arrived and after reading the instructions it was time to look for materials.

In Complete Stitches SUNrise bag

Het patroon

Je kunt een variatie aan verschillende modellen maken van dit Sunrise bag patroon. Zo kun je kiezen uit twee hoogtes: laag en hoog. Zakken op diverse plekken, wel of geen klep, wel of geen inzetstuk. Bij de beschrijving zit een duidelijk overzicht van alle modellen die je zoal kunt maken. De zeer uitgebreide beschrijving met tekeningen helpen je van begin tot eind waardoor het in elkaar stikken geen problemen oplevert.

SUNrise bag options

This patterns comes with all kind of options. There are two heights: cropped and tall. Pocket options on the front and an internal zipped welt pocket. A circulair piece looking like the rising sun. The tutorial with lots of illustrations walks you through each step needed to make all of the options.

In Complete Stitches SUNrise bag

Zo ging ik aan de slag met het In Complete Stitches SUNrise bag patroon

Als materiaal gebruikte ik restanten van de Elle Puls Chobe bag. Een oude tas is gebruikt voor het inzetstuk, de stroken en de ritsen. Ook heel handig: de afgedankte tas leverde twee bruikbare draagriemen.

In Complete Stitches SUNrise bag

Nadat de eerste stappen waren gezet besloot ik om de ritsflappen van de TRAPini te gebruiken zodat de rits niet direct zichtbaar is. De SUNrise tas heeft achter geen zak. Ik heb deze er wel ingemaakt. Deze met een rits afsluitbare zak zit op dezelfde hoogte als de rits van de voering. Daarnaast is een sleutelkoord ook altijd handig. Alle ritstrekkers zijn tot slot afgewerkt met een smal strookje nepleer. 

In Complete Stitches SUNrise bag

My In Complete Stitches SUNrise bag version

Leftovers of the Elle Puls Chobe bag are used for the body and lining. An old faux leather was perfect for the circulair piece and upper strip. Another great advantage of the discarded bag: the two shoulder straps that were in perfect condition.

In Complete Stitches SUNrise bag

After sewing the first steps I decided to use the TRAPine zip flaps. This made the zipper less visible. I gave my SUNrise bag also an external zipped welt pocket using the lining pattern piece as a guide. My bag also has a key cord. All zipper pulls have a small piece of ‘leather’ looking a bit like tassels.

In Complete Stitches SUNrise bag

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 10 uur
Kosten: In Complete Stitches SUNrise bag patroon gratis als één van de winnaars van de giveaway; alle gebruikte materialen zijn restanten en afkomstig van een afgedankte nepleren tas

In Complete Stitches SUNrise bag


Time: cutting 45 minutes: stitching and finishing 10 hours
Costs: Being a giveaway winners this In Complete Stitches SUNrise bag pattern was for free; all used materials were leftover or came from a discarded faux leather bag

In Complete Stitches SUNrise bag eindoordeel

Deze zwarte SUNrise bag is een welkome aanvulling. Zo draag ik best wel vaak iets met zwart en persoonlijk vind ik een zwarte tas dan mooier. Deze tas valt wat groter dan de TRAPini. Wat ook wel plezierig is. Zelfs mijn E-reader past er in. Ook ben ik blij met de rits afsluitbare zak aan de achterkant. Je hoeft zo niet iedere keer je tas open te maken om bijvoorbeeld je OV-pas of mobiel te pakken.

In Complete Stitches SUNrise bag

Natuurlijk is een tas maken heel wat anders dan een kledingstuk in elkaar zetten. Precies werken is een vereiste net zoals het stikken van meerdere stoflagen en het inzetten van een rits. De tas is zeker een aanrader. Met behulp van de bijgeleverde instructies zet je deze tas stap voor stap in elkaar. Ook is soms handig om het handwiel te gebruiken om door de vele lagen materiaal heen te komen. 

My experience with this In Complete Stitches pattern

The just finished SUNrise bag is a great addition in my growing selfmade bag collection. It looks perfect with some of my black clothes. This bag is a little bit bigger than the TRAPini. Big enough to hold my E-reader as well. I’m also pleased that I gave the back an external zipped pocket. You don’t have to open your bag all the time when you have to show your public transport cart.

In Complete Stitches SUNrise bag

Sewing a bag is a different kind of sport than making clothes. Precision is the main key. You need some experience in sewing multiple layers of fabric and insert zippers. I definitely recommended this bag pattern. The instructions will help you through the complete process. It’s wise to do some hand cranking to save your sewing machine.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.