We hadden afgelopen week een paar zonnige en warme dagen gehad. Tijd om een zonnehoed op te zetten. Mijn exemplaar heeft al diverse malen een wasbeurt gehad. Zoals gezegd zou ook het restant van het Pauline Alice Vera Shirt nog een bestemming krijgen. Op zoek naar een nieuwe zonnehoed kwam de Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat in beeld. Een afgedankte jeans van de stapel en er was geen excuus meer.
We had some sunny days. My old sun hat had seen better days. It was washed away due to lots of machine washing, Time for a new and fresh proper sun protection. The Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat was one of the patterns found after an Internet search. One of the discarded jeans had a perfect match with the leftover pieces of the Vera Shirt. No excuses: it was sewing time.

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat pattern

De Sorrento Bucket Hat is een unisex model die gevoerd is. Je kunt om ook aan twee kanten dragen als je voor beide kanten twee verschillende stoffen gebruikt. Het patroon is geschikt voor vier hoofdmaten (53,5, 56, 58,5 en 61 centimeter). Naadwaarden van 1 centimeter zijn toegevoegd. Bij het patroon zit een uitgebreide beschrijving. Stofadvies: Denim, canvas, twill of andere stevig geweven stofsoorten. Voor extra stevigheid wordt vlieseline aangeraden.

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

The Sorrento Bucket Hat is a unisex model that is fully lined. You can make a reversible model using two different fabrics. This pattern comes in 4 head sizes ( 21, 22, 23 en 24 inch) with written instructions and illustrations. Seam allowances are added (1 centimetres). Use denim, canvas, cotton drill or other medium/heavy weight woven fabrics. You can add interfacing to give the brim more structure.

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

Aan de slag

Ik had nog nooit een hoed gemaakt en ging op internet op zoek naar meer info. Een interessante was deze op Elbe Textiles website. In deze beschrijving wordt wattine als tussenlaag voor de hoedrand gebruikt. Nu lag er een stuk in huis: over van het Misusu Dia yoga shirt. Het stikwerk viel reuze mee. Eigenlijk leverde het netjes doorstikken van de hoedrand nog het meeste werk op. Vooral de wattine ertussen vraagt om wat extra rijgwerk. De eerste rand doorstikken met spelden was geen goed idee. 

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

Van de allerlaatste restantjes is nog een mondkapje gemaakt. Al zijn sinds zaterdag 26 juni alleen nog verplicht om ze te dragen in het OV: je weet maar nooit. Het blijven voorlopig onvoorspelbare tijden.

zelfgemaakte mondmasker

Making the Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

Since this is the first hat I was making I first did a good search on the internet. I also came across a sewing hats tips and tricks post on Elbe Textiles. They used a layer of wadding between the brim pieces. Lucky me: there was some wadding left that was used for the Misusu Dia yoga shirt. Stitching the hat was a piece of cake. The only difficult part was the topstitching of the brim: the wadding didn’t made it easy. The first topstitching was done with pins but that wasn’t the best way. So all other rows were first basted. 

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

There were some small pieces left on the table. Big enough to sew a face mask. Although the restrictions are eased on Saturday June 26st we still have to wear them in public transport.

homemade face mask

Manlief krijgt ook een Sorrento Bucket Hat

Manlief had als voormalig cricketspeler een crickethoed. Deze heeft de wasbeurten niet overleefd. Ik besloot daarom voor hem ook een Sorrento te maken. Van de LMV Victor short was een stuk van ongeveer 30 centimeter over gebleven. Dit was precies genoeg voor het tweede exemplaar. Ook hier is de rand voorzien van wattine.

mens bucket hat

Husband used to be a cricket player and therefore het also had a cricket hat. This hat didn’t survived all the machine washing. I decided to make a Sorrento for him too. There was about 30 centimetres of jeans left that was used for the LMV Victor short. Just enough for a second one. This one also has a layer of wadding between both brim pieces.

mens bucket hat

Aanpassingen aan de Sorrento Bucket Hat

Manlief wilde weten waarom er geen ventilatiegaatjes in de hoed zaten. Niet aan gedacht. De makkelijkste oplossing was oogjes stikken met de naaimachine. Maar ergens moest er in mijn materialendoos een tang zitten om stof van metalen ringetjes te kunnen voorzien. Helaas kon de tang niet over de hoedrand heen dus werd de hoedrand eraf gehaald. Daarna werden de metalen ringetjes erin geslagen en kon de hoedrand er weer opgestikt worden. Uiteraard zien de Sorrento Bucket Hats er meteen een stuk professioneler uit met de metalen ventilatiegaatjes. 

bucket hat with ventilation holes

When the hat was finished my husband wanted a few ventilation holes in his hat. The easiest way would be sewing eyelets with my sewing machine. But I also had the opportunity to use ventilation grommets. I had to remove the brim first but let me tell you: it was worth doing. Both hats have a professional finish with these metal ventilation holes.

his and hers bucket hat with ventilation holes

Tijd en Kosten

Tijd: hoed knippen 30 minuten; stikken, rijgen en afwerken 5 uur; mondkapje knippen, stikken en afwerken 90 minuten
Kosten: Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat patroon Aus $2.00 (ongeveer € 1.26); alle overige materialen kwamen uit de voorraad
Time: cutting one hat 30 minuten; stitching, basting and finishing 5 hours; cutting, stitching and finishing the face mask 90 minutes
Costs: Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat pattern Aus $2.00 (about € 1.26); all other materials came from stash

Sorrento tijdens staycation

Het blijven onzekere tijden. Ook dit jaar hebben we in navolging van vorig jaar een staycation te houden. Terwijl ik op zoek ging naar de linken bij dit blogbericht las ik dat Sorrento een plaats is in Italië. Het ligt op het schiereiland Sorrentina aan de Amalfikust. Het heeft de naam citroenhoofdstad te zijn. Toch een beetje vakantiegevoel als we de Sorrento op hebben tijdens een strandwandeling langs onze eigen Noordzeekust.

Elbe Textiles Sorrento Bucket Hat

We are still living with some restrictions and we decided to have a staycation just like last year. While I was searching for the pattern links I also read more about Sorrento. Sorrento is a popular tourist destination, and is located on the Sorrentine Peninsula at the south-eastern. It also is famous for the lemons. The Sorrento bucket head will give us a holiday feeling while we walk along the sunny North Sea coastline.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.