Nu Maileg mouse een nachtkleding heeft is het tijd voor een warm slaapplekje. Een slaapzak lag voor de hand tot deze Farbenmix Kuscheldecke voorbij kwam. Het heeft wat weg van een deken maar door de klittenband kun je er een slaapzak van maken.
Now Maileg mouse has a nightgown it was time to gave her a comfortable sleeping space. A sleeping bag would be the obvious choice but then this Farbenmix Kuscheldecke came along. It has the shape of a round blanket but with some Velcro it can turned into a comfortable sleeping bag.

Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

Farbenmix Kuscheldecke patroon

Het Farbenmix Kuscheldecke patroon bestaat uit instructies zonder patroon. Je moet dit zelf tekenen aan de hand van de lengte van de pop of knuffel. Na wat rekenwerk kun je dan het patroon tekenen. Dit kan direct op de stof. De beschrijving is zeer uitgebreid met goede foto’s. 

Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

This pattern has instructions how to draft the pattern. You need to measure the length of the doll or soft toy and do some math. The pattern can be drafted directly on the fabric. The instructions are well written and good illustrations.

Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

Het materiaal

Ik maakte de kuscheldecke van afgedankte overhemden. Een quilt blokken patroon als basis en fiberfill als tussenvulling. Beide lagen zijn met diagonale steken aan elkaar gestikt. Een oud grijze kussensloop is gebruikt voor de voering. Je maakt voor het hoofdeinde een tunnel waar koord in wordt geregen. Ik heb dit vervangen door elastiek. Je kunt deze Kuscheldecke net echte slaapzak netjes oprollen. Er lagen nog wat restanten op tafel die zijn gebruikt voor een bijpassend kussen.

Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

I used discarded men shirts for this kuscheldecke. A square block quilt as base and fiberfill as batting. Both layers are stitches together in a diagonal pattern. An old grey pillowcase was used at the back. To create a place for the head a tunnel casing is stitched. Instead of using a cord I used elastic. Just like an original sleeping bag the Kuscheldecke can be rolled up. The small leftover pieces are used to make a matching pillow.

Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

Yogamat tas

Ik ben ondertussen bezig met een nieuwproject: een hack. Voor de fotoshoot heb ik mijn yogamat nodig. Door Corona is binnen sporten niet meer toegestaan dus ook yoga kwam te vervallen. Ruim een jaar heb ik nu mijn eigen ‘yogastudio’ op zolder. Ergens heb ik het draagkoord van de yogamat neergelegd. De grote vraag is: waar??? Nu ben ik niet voor één gat te vangen.

Yogamat tas

Je kunt op internet diverse yogamat tas instructies vinden om er zelf één te maken. Een afgedankte katoenen boodschappen, een restant grijze katoen, een stuk koord en een rits waren snel gevonden. Manlief dacht aan een uurtje werk maar uiteraard moest het wel weer perfect zijn. Het kostte al met al toch een paar uur. Dus mocht het draagkoord voorlopig niet boven water komen dan kan de mat tussen de thuisoefeningen wel netjes opgeborgen worden.

Yogamat tas

Yoga mat bag

I just started a new project and for the photoshoot I need my yoga mat. My yoga lessons are cancelled due to Corona so I created my own yoga space at the attic. I left my yoga mat strap somewhere. The question is: where??? The solution was the sew a simple yoga mat bag. Whit Monday was rainy and cold. Perfect to make the bag.

Yogamat bag

One can find on Internet lots of instructions how to sew a yoga mat bag. A discarded cotton shopping bag, leftover grey fabric, cord and a zipper were already in the house. Husband thought one hour was needed for this small project but I wanted a perfect bag. It took me a few hours so until the strap is not found my mat can stored between my exercises. 

2 Comments on Van Farbenmix Kuscheldecke naar Yogamat tas

    • Thank you Ellen. I always enjoy to work on this kind of projects. Already thinking about my next addition to the Maileg mouse project.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.