Ondanks dat het weer ons nog steeds in de steek laat toch maar een nieuw T-shirt voor manlief. Deze Farbenmix Herren Shirt FÖHR is inmiddels de derde keer dat dit Farbenmix patroon wordt gebruikt. Deze GOTS-jersey stof is afkomstig van Sew4Planet en komt uit mijn voorraad.
We still have cold and rainy days in the Netherlands. After making two shirts with long sleeves it now was time for a short sleeved T-shirt. This just finished FÖHR is the third version of the Farbenmix Herren Shirt FÖHR pattern. The GOTS-jersey stof was bought last year at Sew4Planet.

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Nieuwe details voor de Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Helaas zaten er geen effen jersey stoffen tussen de restanten die een match hadden met de kleuren van het sterrenpatroon. Gelukkig lukte het met garen wel. Uiteindelijk bleek het groene lockgaren het mooiste flatlock seam resultaat te geven. Deze flatlock seam is voor de schouderstukken, mouwzomen en halsboord gebruikt. Als je gaat flatlocken is het verstandig eerst goed na te denken over de stikvolgorde. Zo voorkom je dat je steeds je overlockmachine opnieuw moet instellen en de naald moet verwijderen.

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Ik lockte eerst de mouwnaden dicht. Lockmachine instellen op flatlocken zodat de schouderstukken, halsboord en mouwzomen geflatlockt konden worden. Lockmachine terug in de ‘normale’ stand. Vervolgens de zijnaden locken en de mouwen inzetten. Het T-shirt is aan de achterkant 2 centimeter langer dan aan de voorkant. 

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Looking for new details 

After making a version with stripe playing, another one with plain shoulder yokes it was now time for something else. I wanted to see if I could do something with flatlock seams. After using white, yellow, lilac and green lock yarn the green yarn had the best match. When you are using a flatlock seam finish it’s always wise to find a sensible sewing order. By doing so you can avoid to reset your serger time after time and removing the needle.

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

I first did the sleeve seam then flat locked the shoulder yokes and neckline binding on the body. After that the sleeve hem was done. The serger was set back in its normal position to sew the side seams and set the sleeves in. The T-shirt is at the back 2 centimeters longer then on the front.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: stof € 9,90; garen € 2,00
Time: cutting 30 minutes; stitching and finishing 5 hours
Costs: fabric € 9,90; yarn € 2,00

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Manlief en zijn nieuwste Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Het weer laat ons in de steek kwam vandaag het nieuwe FÖHR shirt uit de kast voor de foto shoot. Manlief is weer helemaal happy mee. Prima pasvorm en de stof voelt prettig aan. Kortom een heerlijk shirt om in te relaxen. Het enige wat nu nog rest is wachten tot er mooi warm zomers weer is zodat het gedragen kan worden.

Farbenmix Herren Shirt FÖHR

Although it’s cold outside the just finished was worn for the first time during the photo shoot. Husband is pleased with his new FÖHR shirt. The fit is spot-on and the fabric is a pleasure to wear. A great shirt to get a relaxed zen feeling.

5 Comments on Farbenmix Herren Shirt FÖHR

 1. Mooie stof ! Mooie details ! Geslaagd shirt !
  Mijn lockmachine kan niet flatlocken ( Janome 644D).
  Ik ben in onderhandeling met een dealer voor de aankoop van een nieuwe locker ; misschien moet ik de mogelijkheid om te flatlocken in het oog houden.
  Grtjs
  Mia

  • Dank je wel Mia. Toen ik mij overlocker kocht had ik er nooit van flatlock gehoord. Ik zag het een aantal jaren geleden tijdens een aflevering van de GBSB en mijn interesse was gewekt. Gelukkig bleek mijn machine het wel te kunnen. Ik vind het een leuke aanvulling en kan zo mooie contrast naden maken. Het is inderdaad een goed idee om bij de aanschaf van een nieuwe overlocker deze functie in het oog te houden.

 2. Dat heb je mooi gedaan met die flatlock naden. Ik heb die nog nooit toegepast, behalve op een proeflapje. Naai je dan tegelijkertijd twee patroondelen aan elkaar (dus zijn het naden?) of is het een siersteek op een enkele laag stof? En maak je ook een zoom met de flatlocksteek?
  Het Föhr shirt past je man goed. Farbenmix-patronen heb ik ook vaak genaaid voor mijn kinderen.
  Groetjes, Esseline

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.