Bij het sorteren van de lapjes stof zaten ook een paar smalle stroken stof. Wat kun je daar mee? Je kunt er bijvoorbeeld een Paperbag rokje met horizontale plooien van maken. Dit type rokje is redelijke eenvoudig te maken. Het enige wat je nodig hebt naast een smalle strook stof is wat garen, spelden, smal elastiek en kleermakerskrijt of een verdwijnstift.
Going through my stash I found some small pieces of fabric. Perfect to make Paperbag skirts for a small girl. Something one can make in evening with the help of yarn, pins, elastic and dressmakers chalk or a vanishing fabric marker.

Paperbag rokje met horizontale plooien

Voorbereidingen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ik maakte mijn rokjes in maat 86. Een goede lengte voor het rokje is 22 centimeter en taille 48 centimeter. De plooien zijn 2 centimeter diep en de hoogte boven het elastiek is 3 centimeter. Mijn stof is redelijk dun zodat de breedte van zowel de voor- als achterkant 2 x de taileomvang is geworden. Als je stof zwaarder is kun je beter uitgaan van minder breedte omdat de paperbag rok mogelijk niet in de taille blijft zitten.

Paperbag rokje met horizontale plooien

I made my version for a 18 month old girl. Skirt length is 22 centimetres and waist 48 centimeters. Pleats are 2 centimeters and the paperbag waist is 3 centimeters. I used light weighted fabric and chose for twice the waist as width.

Paperbag rokje met horizontale plooien

Vervolg

Eerst worden de plooien gestikt, vervolgens de zijnaden en dan de zoom en tunnel voor het elastiek. Ik gebruik graag smal elastiek en stik twee tunneltjes (als je straks het rokje voor een grotere maat gaat maken raad ik aan om vanaf maat 98 drie tunneltjes te stikken.

Paperbag rokje met horizontale plooien

Stitch the pleats first, then the side seams and elastic casings. I made two casings but when you make a version for a three year old girl my advice is to make three instead of two.

Paperbag rokje met horizontale plooien

Tijd en Kosten

Tijd: knippen en voorbereiden 1 uur; stikken en afwerken 2,5 uur
Kosten: gebruikte stoffen zijn donaties; elastiek € 1,00
Time: cutting and preparing 1 hour; stitching and finishing 2,5 hour
Costs: all fabrics came from donations; elastic € 1,00

Beschrijving Paperbag rokje met horizontale plooien

Je bent geïnspireerd geraakt en wilt ook een dergelijk rokje maken maar hebt geen idee hoe je dit doet. Dan heb ik goed nieuws voor je. Je kunt de werkwijze met foto’s voor een Paperbag rokje met horizontale plooien gratis downloaden: beschrijving hoe maak ik een paperbag rokje met horizontale plooien

Paperbag rokje met horizontale plooien

You’re inspired by my make and want to make a version too? I made a Paperbag rokje met horizontale plooien tutorial in Dutch. Every step is illustrated as well and easy to follow. instructions paperbag skirt with horizontal pleats

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.