Ze zijn een rage: de homemade Bernie Sanders mittens van afgedankte sweaters. Ondertussen zijn er ook gebreide versies te vinden. Op Ravelry kun je veel patronen op een paar wanten te breien. Nu is breien niet echt mijn sterkste kant maar recyclen van afgedankte truien wel. In mijn stapel afgedankte en vervilte truien zat een trui van mijn moeder in bruin tinten. Nu nog een patroon en wat uurtjes vinden.
They are a hype: the homemade Bernie Sanders mittens made of discarded sweaters. There are also knitted versions available inspired on the ones Bernie was wearing. Ravelry has currently lots of knitting patterns. But I decided to go for a recycled version just like the original ones. Going though my discarded, felted cardigans I found a sweater in brown colours that belonged to my mother. Step two was finding a suitable sewing pattern and a few hours to make them.

homemade Bernie Sanders mittens

De originele homemade Bernie Sanders mittens

De wanten die Bernie Sanders draagt zijn gemaakt door Jen Ellis, een lerares uit Vermont. Zij gaf ze een tijdje geleden aan Sanders. Dat hij deze wanten uitgerekend op de Inauguratie ceremonie zou dragen had ze toen niet kunnen vermoeden. Jen Ellis wordt ondertussen met verzoeken overstelpt maar heeft helaas geen tijd om iedereen tegemoet te komen.

homemade Bernie Sanders mittens

The original mittens were made by Jen Ellis, a primary school teacher from Vermont. She gave them a while ago to Sanders but never thought he could be wearing them during the Inauguratie ceremony. Jen Ellis isn’t able to make a pair for everyone who wants similar mittens like Sanders.

homemade Bernie Sanders mittens

Patronen voor zelfgemaakte wanten

Een zoektocht op Google levert een ruime keuze aan patronen voor zelfgemaakte wanten op. Ik koos voor het Made by Barb wanten patroon. Dit patroon bestaat uit 4 delen zodat je ook met de kleuren kunt spelen.

vervilte trui

Na een zoektocht door de afgedankte truien besloot ik het bij één kleur te houden. Mijn wanten zijn gevoerd met een vervilte rode trui. Voor een meer feminien look werkte ik ze af met borg dat van een oude hoodie komt.

homemade Bernie Sanders mittens

One can find lots of patterns for homemade mittens on the internet. I used the Made by Barb miten pattern. This pattern has 4 pattern pieces so you play with different colours. But I decided to use one colour and gave them a red felted lining. For a more feminien look my mittens are finished with sherpa fleece cuffs.

homemade Bernie Sanders mittens

Tijd

Knippen 45 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Cutting 45 minutes; stitching and finishing 5 hours

homemade Bernie Sanders mittens

Mijn feminien look homemade Bernie Sanders mittens

Het stikken van de wanten was verrassend eenvoudig. Hoewel de originele Made by Barb wanten niet gevoerd zijn is het in dit geval zeker een goede keuze geweest. Wel heb ik de voering iets krapper gemaakt dan de buitenkant. De wanten zijn warmer dan ik verwacht had en sluiten door de borgmanchetten prima af. Ik zou zeggen: laat de kou maar komen.

homemade Bernie Sanders mittens

Making them was surprising easy. Although the original Made by Barb mittens aren’t lined in this case it was a good choice. The lining is slightly smaller than the outside. My mittens are warmer than expected and due to the cuffs good fitted around the wrists. I’me well prepared for colder weather.

6 Comments on homemade Bernie Sanders mittens

  1. Zo leuk dat je ze hebt gemaakt, en heel lief dat je een link naar een patroon heb geplaatst. Leuke foto’s.

    • Dank je wel Shirley. Ik had nog nooit wanten gemaakt. Het was erg leuk om te doen en uiteindelijk waren ze ook nog eens makkelijk te maken. Tijdens het maken van de foto’s best veel lol gehad. En als je zelf aan de slag gaat: veel succes.

  2. Your Bernie Sanders mittens post is too much fun not to comment! I love that you made them from a sweater that had sentimental value to you, upscaled the cuffs, and did a mock-up of Bernie’s pose. Searching through my stash of moth eaten sweaters for an appropriate starting place. Thanks for the inspiration!

    • You’re welcome. I had so much fun making them and it was surprising easy to make them. They are warmer than my RTW bought mittens. I think the hardest part was to do the Bernie Sanders pose. My husband suggested that should were a face mask too but I found the photo’s without them looking so much better. Good luck with your make.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.