Misty Richardson is begonnen met het ontwerpen van een serie boerderijdieren. Misty’s Whimsies Penny the Pig is de eerste uit deze serie. Zij is ook al bezig met een paard en een lammetje. Uiteraard werd het patroon van het varken direct aangeschaft zodra het op de markt kwam.
Misty Richardson is a great designer when you’re looking for a soft toy. All her designs have the same characteristic look like a relatively big head in relation to the body. Penny the Pig is the first animal in her farmers life serie. As soon as the pig pattern was released the pattern was purchased.

Note: Misty’s Whimsies patronen zijn niet meer leverbaar. Misty’s Whimsies patterns are no longer available.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Patroon en Materiaal

Ook Penny the Pig heeft weer het karakteristieke kenmerk van alle Misty’s Whimsies designs. Een relatief groot hoofd ten opzichte van het lijf. Je gebruikt 13 patroondelen voor het stikken van dit varken. Naadtoeslagen zijn toegevoegd. Er zit een duidelijke geïllustreerde beschrijving bij. Ik gebuikte een oude sweater, ochtendjas en suède blazer. De staartconstructie kost bij het keren wel wat geduld. Maar je hebt dan wel een mooie krulstaart. Ondanks de soms relatief kleine patroondelen is Penny verrassend eenvoudig te stikken.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

This Penny the Pig has 13 pattern pieces. Seam allowances are added. This pattern comes with well written instructions and illustrations. I used a discarded sweater, morning coat and suède jacket. The tail construction was new to me. It took some patience but at the end you’ve a beautiful curled tail. Despite some very small parts Penny is surprisingly easy to sew.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Misty’s Whimsies Penny the Pig nummer 2

Jongste dochter organiseert ieder jaar ons Sinterklaas avondje. Medio oktober is het lootjes trekken en datum prikken. Helaas zit dat er dit jaar niet in. Natuurlijk is er teleurstelling en ik vond dat jongste dochter wel een oppeppertje kan gebruiken. Penny the Pig zal bij haar op pakjesavond arriveren samen met een gedicht. Nu deze zijn weg had gevonden besloot ik een tweede Penny the Pig te maken.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Deze keer vergrootte ik het patroon op 120%. Om een goed vergelijk te kunnen maken besloot ik dezelfde materialen te gebruiken. Voor het stikken van de diverse kleine onderdelen maakt het niet zoveel uit. Ook is het verschil bij het eindresultaat niet duidelijk zichtbaar. 

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Peggy number 2

Youngest daughter is each year the organizer of our yearly Sinterklaas. Medio Oktober we start with ‘lootjes trekken’ and picking a date. But this year due to government rules we aren’t able to have our usual Sinterklaas. But I found she deserved a surprise to cheer her up. Penny the Pig will arrive at her home on the 5th of December with a small poem.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Now this first one had found a home I decided to make another one. For this second one the pattern is scaled up to 120%. For a good compare I decided to use the same materials. Sitting next to each other one can hardly see the difference.

Misty’s Whimsies Penny the Pig

Suède varken

Van een goede vriendin kreeg ik haar oude roze suède blazer. ‘Misschien kun je er iets mee’: zei ze. Zij is in december jarig. Het roze suède lijkt veel op de marsepein varkens die je wel bij banketbakkers in de etage ziet liggen.

varken van oud roze suède blazer

Naast een cadeau leek mij een ‘good luck pig’ van het jasje wel een leuk idee in dit bijzondere jaar. Ik pakte het Jeanius Denim Soft Pig patroon erbij en ging aan de slag. Het knippen was geen problemen maar het stikken wel. Hoe zorg je dat twee delen suède op elkaar blijven liggen tijdens het stikken? Spelden kan niet. Wonderclips werkten prima voor de grote delen maar bij het opstikken van de oren moest ik iets anders verzinnen. Een lijmstift bleek de oplossing die ook gebruikt is bij de snuit en voetzolen. In de oren zijn de etiketten verwerkt. Het metalen merklabeltje zit op het lijf. 

varken van roze suède

Suède pig

A while ago a dear friend of mine gave me an old pink suède jacket. “Perhaps something you can use’: was het message. Her birthday is in December. The pink suède looks very similar like the marzipan pigs one can see at bakery shops. I decided to turn the jacket into a ‘good luck pig’ in this strange year.

pig from suède

The pig is cut from the the same pattern as the Jeanius Denim Soft Pig. Cutting was easy just like stitching the body together. I used a fabric lime glue pen to attach ears, snoot and before sewing them. The inner ears have the size and material label. The metal brand label is stitched on the body.

twee geluksvarkens

Tijd en Kosten

Tijd:
Penny the Pig: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Suède varken: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 7 uur
Kosten:
Penny the Pig patroon $ 6.00 (introductieprijs nu $ 9,00); garen € 2,00; opvulmateriaal € 5,00

rendier kerstvarken kerstengel

Time:
Penny the Pig: cutting 45 minutes; stitching and finishing 6 hours
Suède pig: cutting 45 minutes; stitching and finishing 7 hours
Costs:
Penny the Pig pattern $ 6.00 (introduction price now $ 9,00); yarn € 2,00; filling material € 5,00

4 Comments on Misty’s Whimsies Penny the Pig

    • Pigs are indeed cute creature and it’s such a shame that many people undervalue them. I’ve a few good luck pigs standing in our house now and hope they will bring is all the best in 2021. Wishing you and your family Happy Holidays.

  1. Wat een lief en tegelijk grappig varkentje ! Staat mooi te pronken samen met poppemie en rendier ! Een origineel en mooi genaaid trio !

    • Dank je wel. Ik heb ook wel een beetje een soft spot voor varkens. Op kledinggebied doe ik dit jaar niet zoveel. Ik heb besloten er dit jaar maar een beetje gezellige en dolle boel van te maken met veel versiering.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.