Kerstmis 2020 wordt een kerst zoals we die nog nooit hebben meegemaakt. Rede des te meer om er thuis een gezellige boel van te maken en in te zetten op een leuk vrolijk gedecoreerd huis. Zo kun je in de landen om eens heen veel items vinden die je zelf kunt maken. Een zoektocht op Engelse sites leverde bijvoorbeeld Beatrice the Angel en Darcy the Deer op. Patronen die je gratis kunt downloaden.

When it comes to making Christmas decorations one can find all kinds of sewing patterns. These two Sew Magazine Christmas figures for example. Beatrice the Angel and Darcy the Deer looked very appealing and prefect for decoration.

Two Sew Magazine Christmas figures

Beatrice de Engel

Je kunt dit patroon vinden in Sew Magazine 143. Tussen restanten, afgedankte kleding vond ik precies wat ik nodig had. Ik zag het helemaal voor mij. Een engel met een gouden legging, bijpassende zwarte jurk en ‘transparante’ vleugels. Gezichten borduren is een kunst.

Beatrice the Angel

Zo had het gezicht van mijn eerste Beatrice wel een erg naïef uiterlijk naar mijn idee. Ik besloot een tweede poging te wagen. Het mutsje was wederom geen winner dus kreeg mijn engel een flinke bos gekruld haar. Het doet denken aan het engelenhaar dat vroeger bij ons in de kerstboom zat. 

Sew Magazine Beatrice the Angel

Beatrice the Angel

You can find Sew Magazine’s Beatrice the Angel pattern in issue 143. I used remnants and discarded clothes to make her. An angel with a golden legging wearing a matching black dress completed by having almost transparant wings.

two Beatrice Angels

Embroidering dolls faces isn’t something I haven’t done so far. So my first Beatrice had a naive expression on her face. I decided to make a second one. Her hat didn’t made on the second version. My Beatrice angel has now big very curly hair. This curly hair takes me back to my childhood days when we had angel hair in the Christmas tree.

Sew Magazine Beatrice the Angel

Darcy het hert

Darcy het hert wordt het volgende dier dat ik toe voeg aan mijn collectie zelfgemaakte dierfiguren voor kerst. Deze was iets eenvoudiger te maken dan de engel. Ook hier is het gezicht met de hand geborduurd. Het patroon is afkomstig uit Sew Magazine 141. Van een restant van een zelfgemaakte broek gebruikte ik zowel de goede als de verkeerde kant. De ‘hoeven’ zijn gemaakt van een stukje nepleer.

Sew Magazine Darcy the Deer

Darcy the Deer

I try to make every year something for Christmas. Animals are my favourites. Until now I made a moose, a mouse and pigs. So Darcy the Deer will be in good company. Darcy was easier to make jus like the embroidery of the face. I used a piece of leftover jeans fabric that could be used on both sides. A piece of brown faux leather was perfect for the hoofs.

two Darcy deers Sew Magazine

Tijd en Kosten voor Two Sew Magazine Christmas figures

Beatrice de Engel: knippen 1 uur; borduren 3 uur; stikken en afwerken 6 uur
Darcy het hert: knippen 45 minuten; borduren 1,5 uur; stikken, afwerken en sjaaltje breien 5 uur
Kosten: opvulmateriaal € 3,00

Two Sew Magazine Christmas figures


Beatrice the Angel: cutting 1 hour; embroidering 3 hours; stitching and finishing 6 hours
Darcy the Deer: cutting 45 minutes; embroidering 1,5 hour; stitching, finishing and knitting the scarf 5 hours
Costs: filling € 3,00

Sew Magazine Beatrice the Angel

Wat staat er na de Two Sew Magazine Christmas figures op het programma?

Nu deze twee af zijn en een plekje in huis hebben is het tijd om iets voor een ander te maken. Een vriendin gaf mij enige tijd geleden een rose suède jasje onder het motto ‘misschien kun je er iets mee’. Ze is medio december jarig.  Het leek mij een leuk idee om samen een cadeautje haar ook een ‘geluksvarken’ te geven. Ik heb geen idee of het gaat lukken aangezien ik nog nooit met suède heb gewerkt. Gelukkig is er nog wat tijd en een heel jasje.

Two Sew Magazine Christmas figures
Two Sew Magazine Christmas figures

Both have found a place in our home. While I was making them I was thinking about to make something for someone else. A friend of mine gave me a while ago an old pink suède jacket. She said perhaps you can make something out of it. Medio December is her birthday so I came up with the idea to use the suède for a lucky pig. I’ve never worked with suède but there are still three weeks left.

3 Comments on Two Sew Magazine Christmas figures

    • Thank you so much Melissa for your kind words. One can find always such amazing patterns in other counties than the Netherlands. It’s always hard to make a choice. And this year in my opinion we need more than usual bring joy in our homes.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.