Ons leven is drastisch veranderd sinds begin 2020. Medio maart ging Nederland in een lockdown. Afstand houden, handen wassen, thuis werken, je laten testen bij klachten. De regels versoepelden gedurende de zomermaanden maar met de R in maand zijn we terug bij af. Het aantal besmettingen blijft stijgen evenals de opnames in ziekenhuizen. Gisteren kondigende de regering  wederom een verscherping van de maatregelen aan. Daarr hoort het dragen van beschermende mondneuskapjes ook bij. In april had ik er een paar zelf gemaakt. Dit aantal was echter ontoereikend. Tijd om aan de slag te gaan en weer een paar te gaan stikken.

Zelf wasbare mondneuskapjes maken

Homemade face masks

Our daily live has changed a lot since medio March. Keeping social distance, frequently hand washing, working at home. But also getting a Covid-test when you had certain symptoms such as a cold, cough, fever or sudden loss of smell or taste. We had some relief during the Summer period but sadly enough we are now back to more stricter rules. We are advised to wear face masks. Although I had made a few during the first period I had to make a few more. 

Zelf wasbare mondneuskapjes maken

Mondneuskapjes patronen in overvloed

Een zoekvraag op internet levert een grote variatie aan patronen op. Iedereen claimt het ideale patroon te hebben. Ook brildragers worden niet vergeten. Manlief en ik dragen allebei een bril en ik heb inmiddels al diverse patronen geprobeerd. Met het maken van de eerste exemplaren was ik er al achter dat het ideale patroon niet bestaat. Een geschikt patroon vinden voor brildragers is echter niet zo eenvoudig. Vooral de vorm van je bril speelt hierbij een rol. 

There are a lot of patterns one can find for free. My husband and I both wear glasses which always ends up having fog on the glasses. The shape of our glasses plays a big part if a pattern is suitable or not.

patronen mondkapjes

De nieuwste serie

Mijn eerste exemplaren waren afkomstig van de patronen van Durhata Davies, Trend Patterns, Olga Balasa. Ondertussen heb ik ook het 3-D patroon gebruikt, maar ook een 2-piece face mask en 3-piece face mask. Ik ging afgelopen weekend aan de slag met 3 nieuwe patronen. Het eerste patroon dat ik voor mijzelf gebruikte heeft veel weg van het 3-piece face mask.

Zelf wasbare mondneuskapjes maken

Eenvoudig te maken en je kunt een filter optie toevoegen. De patronen van Twig and Tale en de perfect 3-D face mask zijn voor manlief. De eerste test hebben de maskers hier doorstaan en we gaan nu ervaren hoe ze in de praktijk bevallen.

3-D face mask Twig&Tale face mask

The new makes

For my first makes I used the patterns designed by Durhata Davies, Trend Patterns, Olga Balasa. Others were made of the 3-D pattern, 2-piece face mask and 3-piece face mask. This weekend I used three new patterns. The first pattern that i used for myself is easy to make and looks a bit like the 3-piece face mask. One can easily add a filter option too. The patterns of Twig and Tale and the perfect 3-D face mask are made for my husband. We both put the face mask on for a fit test and are happy with the result. Now we have to see how it is to wear them during a visit to the shops as well.

2-D and 3-D face mask

Amigurumi 

Als je op zoek gaat naar nieuwe mondneuskapjes patronen kom je ook wel andere zelfmaak tegen dat met het SARS-CoV-2 virus te maken heeft. Zo kwam ik gehaakte virussen tegen maar ook Kuschel-Kugel Corina die je van stof kan maken.

gehaakt virus

Ik besloot de haakpen te pakken en combineerde drie patronen tot één SARS-CoV-2 virus. Dit Finse patroon is de basis, de kroon is afkomstig van Coronavirus Covid-19 en de spikes van Morris the Virus. Het was leuk om te doen en ondertussen heeft het een plaatsje gevonden naast Little Doctor Bear.  

little doctor bear and virus

Crocheted Virus

When I was looking for no fog face masks patterns I came across a few SARS-CoV-2 virus patterns. The Kuschel-Kugel Corina can be made from fabric. But I also found a few crochet patterns.

crocheted virus

I decided to combine three patterns to make a crocheted SARS-CoV-2 virus. This Finish pattern is used for the body, the crown is made from this Coronavirus Covid-19 and the spikes came from the Morris the Virus. It was a relaxing thing to do. In the meantime I learned a few more things about amigurumi as well. I gave him a place next to Little Doctor Bear.

little doctor bear and virus

2 Comments on Zelf wasbare mondneuskapjes maken

  1. Wat een leuk en compleet overzicht ! Goed gedaan ! Ik heb ook al meerdere patronen getest. De brildragers in mijn familie hebben hét ideale model nog niet gevonden. Helaas.

    • Dank je wel. Het blijft inderdaad sukkelen als je een bril draagt. Gelukkig hoeven we de mondmaskers tot nu toe alleen maar te dragen als we een winkel ingaan dus dat scheelt veel.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.