Christina Albeck heeft een prachtige collectie patronen voor mannenkleding. Zo besloot zij het reeds bestaande WBM Men’s Draper Polo T-Shirt te updaten. Manlief kon nog wel een nieuwe poloshirt gebruiken. Aangezien ik goede ervaringen met Christina haar patronen was de beslissing dus snel gemaakt. Ik besloot mee te doen aan het testen.

This is the English version: WBM patterns Men’s Draper Polo T-Shirt.

WBM Men's Draper Polo T-Shirt

Draper Polo patroon

Deze Draper polo heeft een klassieke polokraag en splitjes in de zijnaad. Ook kun je met dit patroon eindeloos variëren. Zo kun je de knoopsgatenbies afwerken met 2 knopen maar je kunt ze ook weglaten. Wel of geen borstzakje. Maar ook kun je kiezen uit drie mouwopties: korte mouw, net boven de elleboog of lange mouw. De maten lopen van 2XS tot 4XL. Uiteraard kun je ook dit patroon weer in één maat uit printen.

WBM Men's Draper Polo T-Shirt

Manlief zijn WBM Men’s Draper Polo T-Shirt

In mijn geslonken stoffenvoorraad zat geen bruikbare stof om een poloshirt te kunnen maken. Ik besloot op internet op zoek te gaan en kwam bij Stoffenstraat terecht. Zij verkopen onder andere Megan Blue stoffen. Dit merk heb ik eerder gebruikt voor manlief. De kleuren van dit stoffenmerk vervagen ook na vele wasbeurten nauwelijks.

poloshirt

Mijn oog viel op deze Ready for Take-off tricot samen met effen jeans tricot voor de kraag, knoopsgatenbiezen en borstzakje. Beide stoffen hebben een goede rek en een goed gewicht/m2 ook nog eens De constructie van de knoopsgatenbiezen was nieuw voor mij. Daar moest ik even voor gaan zitten maar dankzij de uitstekende geschreven instructies met illustraties werd ook deze hobbel zonder probleem genomen. Christine heeft naast de instructies ook een hoe stik ik de Draper Polo video gemaakt.

WBM Men's Draper Polo T-Shirt

Maatkeuze, pasvorm en eindresultaat

Ik koos voor manlief maat XL op basis van de maattabel. Het XL patroon is gemaakt voor lichaamslengte 1.80m. Manlief is 1.92m maar wil zijn shirts niet te lang dus heb ik de lengte niet aangepast. Het is altijd even spannend maar ook deze keer stelt een WBM patroon niet teleur want de polo paste perfect. Manlief is dan ook zeer verheugd met zijn nieuwe polo.

heren poloshirt

Details zoals de zijsplitten, de verwerking van de knoopsgatenbies en de kraag zorgen ervoor dat deze polo niet onder voor een RTW. Kortom een patroon dat zeker komende lente zeker gebruikt gaat worden. Of misschien maak ik als verrassing er één voor de komende herfst en winter met lange mouw. Je bent ook op zoek naar patroon voor een heren polo en staat dit patroon je wel aan. Dan heb ik goed nieuws voor je: Het WBM Draper Polo patroon kost tot 8 oktober $10 in plaats van $ 12.

rug polo shirt

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen en aan elkaar plakken 30 minuten; knippen 30 minuten; doorslaan, stikken, afwerken en knopen aanzetten 7 uur
Kosten: patroon was voor mij als tester gratis; print- en plakkosten € 3,70; Ready for take-off tricot € 4,65; jeans tricot € 2,48; bezorgkosten € 2,00; garen € 2,50; vlieseline € 0,50; knopen € 1,00

polo shirt met bijpassend mondmasker

Bijpassend mondmasker

De maatregelen om de opmars coronavirus onder controle te houden zijn sinds afgelopen maandag aangescherpt. Ik besloot daarom bij deze nieuwe polo een bijpassend mondmasker te maken. Manlief draagt een bril waardoor een mondmasker meestal beslagen brillenglazen oplevert. Ondertussen heb ik al diverse modellen voor hem gemaakt maar nog steeds was het eindresultaat niet perfect. Dit mondmasker wat hij nu draagt is een combinatie van diverse patronen en lijkt bijna perfect te zijn.

2 Comments on WBM Men’s Draper Polo T-Shirt

  1. heel leuk geworden! Ik kocht dit stofje ook deze zomer en maakte er een t-shirt uit la maison victor mee voor mijn man, ik vind het zelf een tof mannenstofje, niet saai maar ook niet al te opvallend.

    • Dank je wel. Het is inderdaad een leuk stofje met nogal wat mogelijkheden om het te combineren met diverse effen stoffen. Als moet ik wel bekennen dat ik een poosje getwijfeld heb of het niet meer geschikt zou zijn voor jongens. Maar manlief had geen commentaar dus was het een goede keuze geweest.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.