Tijdens het opruimen en uitzoeken kwam er ook een tas met geknipte kledingstukken voor Stichting Babyspullen boven water. Daar zat onder andere deze LMV Ronda zomer jurkje uit het mei/juni 2019 nummer in. Het ziet eruit als een leuk jurkje dat ok nog eens relatief eenvoudig te maken is. Moeilijkheidsgraad is 2 van de 4 bolletjes: te maken met een beetje inspanning dus. Maatbereik 92 t/m 152. Met de temperaturen deze week boven 20°C een mooie moment om het met geringe inspanning even in elkaar te stikken.

During my latest clearing out I found a bag of already cut clothes for charity. Among the already cut clothes was this LMV Ronda zomer jurkje. This September week will bring us some beautiful and sunny days. Perfect time to finish this little girls dress.

LMV Ronda zomer jurkje

Mijn LMV Ronda zomer jurkje versie

Ik maakte de kleinste maat. Deze jurk heeft een rechte gerimpelde rok. Het lijfje heeft aangeknipte belegdelen zodat je geen naden hebt middenvoor. Hierdoor heb je minder stoflagen waardoor het jurkje niet zo zwaar wordt. Deze jurk heeft geen kraagje. Je werkt de halsrand achter met een belegje netjes af. Het voorpand sluit met 3 knoopjes.

LMV Ronda zomer jurkje

My version has the smallest size. The gathered skirt is made of 2 rectangular pieces of fabric. The body comes with added facings. This makes sewing and finishing a little bit less difficult. You don’t have the sew a collar on the dress. You finish the back neckline with a separate facing. 

meisjes zomerjurkjes

Izzy topjes

Er zat nog meer zomerwerk in de tas. Zo kwamen er ook nog 3 Izzy topjes uit. Ik heb er ondertussen genoeg gemaakt om deze zonder de beschrijving in elkaar te stikken. Het enige waar je echt even goed op moet letten is als je de pas stikt.

drie Izzy tops

I also found three Izzy tops in the same bag. I’ve made a few of these tops before so without looking to the instructions they were finished the next day. 

Izzy top

Tijd en Kosten

Tijd: stikken, afwerken en knopen aanzetten 8 uur
Kosten: stoffen zijn afkomstig van donaties; garen € 3,00; knopen komen uit knopendoos
Time: stitching, finishing and sewing the buttons on 8 hours
Costs: all fabrics came from donations; yarn € 3,00; buttons came from button box

twee Izzy tops

Stichting Babyspullen

Ik hoop dat volgend jaar 4 meisjes plezier gaan beleven aan deze kledingstukken. Het LMV Ronda zomer jurkje patroon wordt zeker nog een keer gebruikt. Misschien waag ik mij eraan om er een kraagje bij te tekenen als variatie. Zo krijgt de jurk een extra feestelijk tintje.

LMV Ronda zomer jurkje

I hope that 4 little girls will make their first steps next year in these dresses. The Ronda dress will certainly used again. Perhaps I try to draft a collar for it to give the dress a more sweet girly look. 

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.