Veel thuiszijn in deze coronatijd maakt van je huis voor de meeste mensen ook hun werkplek. Je schuift constant met je spullen heen en weer. Zo gebeurt dat veel met mijn stukken stof, spelden, patronen, klosjes garen. Materiaal ligt boven op de werkkamer maar ook beneden op de eettafel. Afhankelijk waar er op dat moment gewerkt moet worden. Maar nu de zomer op zijn eind loopt werd het tijd om de boel eens uit te zoeken, te sorteren en op te ruimen. Zo stond mijn Jeanius Speldenkussen op de eettafel en manlief vroeg waarom de deurstopper daar stond.

Jeanius Speldenkussen wordt Deurstopper

Deurstoppers

Tijdens de afgelopen warme en soms tropische dagen probeerden wij het huis koel te houden en te laten doortochten. Deurstoppers zijn dan zeer handig om diverse deuren open te houden. We hebben er een aantal in huis maar niet voor alle deuren. De opmerking van manlief bleef hangen en zo werd het speldenkussen een deurstopper.

deurstopper van oude jeans

Jeanius Speldenkussen wordt Deurstopper

Eerlijkheidshalve moet ik bekennen dat dit speldenkussen niet echt handig is. Te lomp en te groot waardoor het naast de naaimachine veel ruimte inneemt. Het speldenkussen heeft een rol karton als basis die aan beide zijden is dichtgeplakt.

zandgevulde deurstopper

Een goede deurstopper heeft gewicht. Je kunt als je zelf een deurstopper maakt bijvoorbeeld rijst, bonen, knikkers, kiezels of zand gebruiken. Ik koos voor het laatste.

Jeanius Speldenkussen wordt Deurstopper

Vorige week vrijdag maakten we een wandeling op het stand van IJmuiden. Uit voorzorg nam ik 2 plastic zakjes mee. Na een kop koffie werd één zakje gevuld en dat was precies voldoende om de rol karton mee op te vullen. 

De deurstopper en de muis

Na het vullen werd de rol karton weer keurig netjes dichtgeplakt en in de stoffen vorm gedaan. Terwijl manlief naar de F1-race keek maakte ik de onderkant met naald en draad dicht.

Jeanius Speldenkussen wordt Deurstopper

Tijdens het opruimen kwam ik ook een gebreide muis (patroon: A Very Mice Christmas Pudding) tegen. Het was een proefexemplaar voor de kerstmuis van oudste dochter. De muis belandde op de deurstopper en werd er de volgende dag op vast gezet.
Het huis mist nog her en der een paar deurstoppers. Een prima projectidee voor een verloren moment als alles netjes is opgeruimd. 

6 Comments on Jeanius Speldenkussen wordt Deurstopper

    • Het is inderdaad handig. Dit is mijn tweede deurstopper die van afgedankte jeans is gemaakt. Ik vind het altijd een goed idee om afgedankte kleding die niet geschikt is voor tweedehandswinkels/kringloop een tweede leven te geven.

    • Thank you so much Sue. I had so much fun doing this transformation. It’s also very decorative with the mouse sitting on the doorstopper.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.