In de stapel met geknipte kinderkleertjes bleken maar liefst zes gebundelde setjes te zitten. Leggings met bijpassende T-shirts en mutsjes. Een aantal van deze leggings zijn geknipt van het Fibre Mood Blake. Het is een patroon dat al een eerder is gebruikt. Deze Blake legging is zonder zijnaad zodat het relatief eenvoudig in elkaar te zetten is.

There were also six pre-cut leggings, T-shirts and beanies in the bag. They all matched together. A few of the leggings were cut from the Fibre Mood Blake pattern. The pattern was used before. It’s easy to stitch together. Because after sewing the inseam you only have to sew crotch seam and finish the legging with a waistband.

Fibre Mood Blake op herhaling
Fibre Mood Blake op herhaling

De leggings

Ik gebruikte naast het Fibre Mood patroon ook het zelfgetekende babybroekje. Alle leggings zijn afgewerkt met boordjes aan de pijpen en hebben een aangeknipte elastieken tunnel. Persoonlijk vind ik een aangeknipte tunnel een mooiere afwerking dan een aparte tailleband. De legging wordt er rondom de taille minder volumineus.

Fibre Mood Blake op herhaling

I also used my self drafted baby legging pattern. All leggings are finished with cuffs. Personal I prefer to finish the leggings with a tunnel casing where elastic is pulled trough. This gives a less bulky finish then a separate sewn on waistband.

LMV Bo romper

Bijpassende T-shirts en beanies

Je kunt veel plezier hebben van een patroon dat je bevalt. Met een paar simpele aanpassingen kun je het vaak ook voor andere doeleinden gebruiken.

zelfgetekende baby legging

Zo maakte ik de bijpassende T-shirtjes van het LMV Bo romper patroon. Door het onderste deel van het patroon weg te laten. Ook is de enveloppe halssluiting vervangen door schoudernaden. De bijpassende beanies zijn van de restje gemaakt die nog overbleven.

monochroom baby kleding

A TNT pattern can have more options when one hack it. With a few simple alterations I changed the LMV Bo romper into a T-shirt pattern. I skipped the underpart of the pattern. But also changed the envelope neckline into shoulder seams. The matching beanies are made of the small leftovers.

baby T-shirtje met legging en beanie

Tijd voor de zes setjes

Ik sta iedere keer weer verbaasd hoeveel tijd er gaar zitten in het maken van babykleding. Het vraagt meer geduld maar ook zorgvuldigheid om bijvoorbeeld de mouwtjes er netjes in te zetten.

monochroom babysetje maat 62

Boordjes aan de broekjes en zomen stikken in de smalle mouwtjes. Maar als het af is geeft het weer een voldaan gevoel. Uiteraard gaan ook deze Fibre Mood Blake op herhaling serie naar Stichting Babyspullen.

zes zelfgemaakte baby setjes

Every time I’m amazed how many hours it takes to sew baby clothes. All the tiny pieces must be placed carefully in place. Sewing the small cuffs on the leggings for example but also sewing the hems in the small sleeves. But one your finished it always gives a satisfied feeling. The six baby sets will be donated to the Stichting Babyspullen.

2 Comments on Fibre Mood Blake op herhaling

  1. Some lucky children will certainly enjoy these clothes! Your spirit of giving never fails to inspire me. Thanks for sharing about your good works.

    • Thank you so much for your kind words. It’s just a small effort to sew clothes for less fortunate children and give them something something new that has never been worn by someone else.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.