Christina Albeck kwam tijdens de afgelopen tropische dagen met een nieuw ontwerp: het Wardrobe by Me Tropicana Shirt. Dit Shirt is de vrouwelijke versie van het Tropical Shirt. Zo heeft het Tropicana Shirt middenachter een naad die de rug volgt voor een meer vrouwelijker silhouet. In de zijnaden zitten splitjes en heeft het shirt raglanmouwen. Je kunt eindeloos variëren met dit patroon. Zo kun je de reverkraag met punten of afgerond maken. Liever een 3/4 mouw dan een korte? Dat kan ook. En dan is er ook nog een optie voor borstzakjes.

This is the English version: Tropicana Shirt WBM patterns.

Wardrobe by Me Tropicana Shirt

Mijn Wardrobe by Me Tropicana Shirt versie

Wat past er beter bij het Tropicana Shirt dan deze stof met een tropische print die ik vond bij Sikkes. Ik koos voor maat 36 (size 6) op basis van de tabel met maten als het shirt af. Als je nog stof moet kopen is het verstandig vooraf de stofoplegging uit te proberen. Je kunt vaak stofverlies vermijden. Zo bleek in dit geval 1.20 meter voldoende te zijn in plaats van 1.75 meter.

Wardrobe by Me Tropicana Shirt

Mijn versie heeft korte mouwen, één borstzakje en een reverkraag met punten. Het was even puzzelen maar het stofpatroon van borstzakje loopt keurig netjes door in het voorpand.

Door de vele kleuren in de stof was er veel keuze voor het kleur garen en de knopen. Uiteindelijk is het lichtblauw garen geworden voor doorstikken en knopen.

Wardrobe by Me Tropicana Shirt

Het patroon

Dit patroon heeft 27 pagina’s en is ontworpen voor lichaamslengte 1.72 m. Een plezierige bijkomstigheid als je wat langer bent dan de standaard 1.68 m. Je kunt het patroon in de door jouw gekozen maat printen. Daarnaast ontwerpt Christina Albeck zó dat je de A-4 tjes zonder dat je randen hoeft af te knippen aan elkaar kunt plakken. Het patroon heeft aangeknipte naadwaarden van 1 centimeter. Uiteraard zit er ook deze keer weer duidelijke instructies bij met illustraties.

Wardrobe by Me Tropicana Shirt

Tijd en Kosten

Tijd: stofoplegging proberen 30 minuten; patroon plakken 30 minuten; patroon op stof leggen en knippen 45 uur; stikken en afwerken 7 uur
Kosten: patroon is voor mij als tester gratis; print- en plakkosten € 3,70; stof € 7,14; garen € 3,50; vlieseline voor kraag, zakbeleg en beleg € 0,40; knopen € 2,00

tropical print shirt

Eindresultaat

Ik heb met dit tropische shirt weer wat meer kleur in mijn kast hangen. Het shirt zit erg geweldig, heeft een perfecte pasvorm maar ook een casual look. Nu maar afwachten of er nog een paar zomerse dagen komen zodat ik het shirt weer aan kan trekken. Een anders heb ik alvast wat voor volgend jaar hangen.

Wardrobe by Me Tropicana Shirt

Dit Tropicana Shirt is prima geschikt voor een ervaren beginner die op zoek is naar wat meer uitdaging. Wil jij ook graag een tropische shirt maken? Het Wardrobe by Me Tropicana Shirt is nu in de aanbieding tot 4 september en kost $ 9.50 in plaats van $ 12.00. Tip: Christine heeft een YouTube video gemaakt waarop je precies kunt zien hoe je de reverkraag aan het shirt stikt.

4 Comments on Wardrobe by Me Tropicana Shirt

    • Zeker. Een leuke herinnering aan de tropische dagen van 2020. En als september nog een paar warme zonnige dagen brengt dan komt dit shirt zeker nog een keer uit de kast.

    • This really is a perfect shirt. Although casual it still is also has a feminine touch as well. The pattern matching with the pocket took some time but it was worth every minute.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.