Deze Fibre Mood Etta fanny pack maakt mijn driedelige Fibre Mood staycation set compleet. Eind jaren 80 waren bum bags al eens in de mode en werden vooral toen voor op de buik gedragen. Een trend die ik aan mij heb voorbij laten gaan. Maar ze zijn terug als crossbody, heten fanny pack en worden over de borst of op de rug gedragen. Zo’n fanny pack is een geweldig praktisch item. In deze tijd niet alleen voor je portemonnee en GSM maar ook voor je mini flesje desinfecterende handgel. 

Fibre Mood Etta fanny pack

This Fibre Mood Etta fanny pack makes my three-piece Fibre Mood staycation set complete. Bum bags become populair in the 80s and were worn in the waist. Now the bum bag returned as fanny pack. One wears them across the chest. These bags are very useful now. Perfect for mobile phone and wallet also a mini hand sanitiser bottle.

Fibre Mood Etta fanny pack

Het patroon en stofkeuze

Het Etta fanny pack patroon bestaat uit 6 patroondelen. Je kunt dit patroon gratis downloaden op de Fibre Mood site inclusief beschrijving. Ik wilde een tocht naar de winkel besparen en ging in huis op zoek naar materialen. Een afgedankte spijkerbroek, een stoffen draagtas, tassenband van een reclametas, ritsen uit afgedankte kleding, een restant dunne vormvlies en twee gespen van een oude regenjas. Daar moest het mee lukken.

patroondelen fanny pack

You make the fanny pack using 6 pattern pieces. It’s a free pattern and comes with excellent instructions. I wanted to avoid going to a shop so I started searching in our house. I ended with a discarded jeans, a cotton shopping bag, bag strap from an advertisement bag, leftover interfacing, zippers from discarded clothes and two sliders from an old raincoat. Great materials to use.

fanny pack van afgedankte jeans

Mijn Fibre Mood Etta fanny pack versie

Deze versie is iets groter dan het oorspronkelijke model door de vergroting op 110% te zetten. De originele versie is niet gevoerd maar ik besloot dat wel te doen. De tas is hierdoor mooier afgewerkt. Voor de voering hoef je hiervoor niets aan te passen. Je laat alleen het klepdeel vervallen. Mijn versie heeft tevens een binnenzak voor mijn GSM.

Fibre Mood Etta fanny pack

Het vormvlies zorgt ervoor dat mijn Etta iets meer body heeft gekregen maar daardoor ook iets steviger is. Het tassenband was iets te smal voor de gespen. Dit is opgelost door het tassenband een achterkant van jeansstof te geven waardoor de voorkant een jeansrandje heeft gekregen.

rassenband verstevigd met jeansstof

My version

I wanted a slightly bigger version so scaled it up to 110%. The original version isn’t lined but my version is. This gives a better looking finish. Skip the flap pattern piece thats’s all you have to do. The use of the interfacing added some body and stiffness to my version. A zipper closed bag is added for my mobile phone. The bag strap was a little bit too small so added jeans to back and created a piping look on the front.

achterkant fanny pack

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aan elkaar plakken 10 minuten; broek en tas lostornen 1 uur; knippen 30 minuten; stikken en afwerken 8 uur
Kosten: € 0,50 voor print en plakkosten en garen € 1,00 (het klosje waarvoor ik naar Sikkes fietste)
Time: assembling the pattern pieces together 10 minutes; unpicking the jeans and bag 1 hour; cutting 30 minutes; stitching and finishing 8 hours
Costs: € 0,50 for printing and assembling; yarn € 1,00 (my cycling tour to Sikkes)

Fibre Mood Jasmin, Elisa en Etta

Mijn driedelige Fibre Mood staycation set

Deze Fibre Mood Etta fanny pack is erg handig in deze wat ‘anders dan anders’ tijden. De Etta past niet alleen prima bij de paperbagbroek en het Elisa bloesje maar ook bij mijn andere kleding.  De vergroting geeft het iets meer ruimte. Het gebruik van het vormvlies pakt prima uit.

Fibre Mood Etta fanny pack met mondkapjes

Aan mijn fanny pack hangt ook een hoesje waar een flesje handgel in zit dat voorkomt rommelen in mijn Etta. Uiteraard zitten er ook twee (zelfgemaakte) mondmaskers in voor de ‘je weet maar niet momenten’.

Fibre Mood Etta fanny pack

The Fibre Mood Etta fanny pack is this ‘new normal’ time the perfect bag.  Great to use when I’m wearing my Jasmin together with the Elisa but will also fit with many other makes as well. The slightly bigger size gives it just that extra space I was looking for. The sanitiser bottle holder that’s hanging on the fanny pack prevents a search inside. 

6 Comments on Fibre Mood Etta fanny pack

 1. Heel handig inderdaad zo’n tasje want je kan niet meer zonder je handgel en mondmasker buiten (hier moet je het altijd op zak hebben en eigenlijk altijd dragen tenzij het niet druk is)

  • Het is ongelooflijk hoe onze wereld veranderd is. Deze tassen zijn voor mij in deze periode een goede vervanging van een gewone schoudertas zodat ik tijdens een wandeling toch van alles bij mij heb en niet meteen een rugzak hoef mee te nemen.

   • Hallo Giewiena, ik heb zojuist even in de beschrijving gekeken en oorspronkelijke wordt de Etta niet gevoerd. Ik weet niet of je al eerder een tas hebt gemaakt maar in de basis voer je elke tas op dezelfde wijze. Ik voeg een aantal links toe van nagenoeg gelijkwaardige fanny packs met rits en voering. De eerste heeft ook een video. Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag. Veel succes. hartelijke groet, Sonja Cute
    Fanny Pack, Free Fanny Pack pattern, Spoonflower, How To Sew a Fanny Pack

    • Hi sonja!

     De website met het patroon werkt niet meer. Heb jij het patroon toevallig nog tot je beschikking? Ik zou het tasje graag willen maken, vriendelijke groet Ella

     • Hallo Ella, Wat jammer. Ik ga het patroon voor je opzoeken en zodra ik het gevonden heb stuur ik het naar je mails adres.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.