Zo Geknipt boeken zijn geen onbekende voor mij. Zo maakte ik uit Zo Geknipt 2 de Tipsy bag en Meneer de Directeur. Dit broodmandje komt uit echter uit Zo Geknipt 1. Dit Zo Geknipt mandje krokantje werd mijn keuze voor een voorjaarsswap waarvoor ik mij had ingeschreven. 

Zo Geknipt mandje krokantje

De swap

Iets maken voor iemand zonder een duidelijke wens is spannend. Je ontvangt van de ‘organisatie’ aanwijzingen van je swapmaatje. Naast haar voorkeur voor pasteltinten en donkerblauw zijn haar lievelingskleuren gaan zij ’s zomers graag kamperen in de bergen en wandelen daar dan ook. Een leuk mandje voor het ontbijt maar ook voor wat lekkere koek na een wandeling past daar wel bij. Dit Zo Geknipt mandje krokantje kun je eenvoudig losknopen waardoor het plat te vervoeren is.

Zo Geknipt mandje krokantje

Materiaal keuze en verwerking

Ik koos voor materialen die je redelijk eenvoudig kunt reinigen met een natte doek. Geplastificeerde stof voor de buitenkant, antislipmatje voor de stevigheid en tafelzeil voor de binnenkant. Ik deed eerst een stiktestje met de diverse materialen. Dat bleek wonderwel goed te gaan. Vervolgens maakte ik een proefexemplaar van een oude boodschappentas die stuk was. Het patroon werd iets aangepast: een beetje breder en langer. 

Zo Geknipt mandje krokantje

Mijn Zo Geknipt mandje krokantje

De titel klopt inderdaad: mandje krokantje Zo Geknipt maar de verwerking van de materialen was ondanks mijn stiktestje een ander verhaal. Dat was natuurlijk geheel aan mijzelf te wijten. Het stikken van het mandje was uiteindelijk toch iets anders uitpakte dan die van het testje. Maar toch zette ik door. Ik besloot er nog een kleedje aan toe te voegen zodat de broodjes lekker krokant blijven. 

geplastificeerd broodmandje

Tijd en Kosten

Tijd: knippen, stikken en afwerken 5 uur

Zo Geknipt 1

Kosten: Zo Geknipt 1 € 24,95: alle materialen zijn restanten (buitenstof IKEA, antislipmatje ACTION, plastic tafelzeil SIKKES, rood stofjes restanten van de pannenlappen), knopen uit knopendoos

broodmandje met geblokt kleedje

En wat kreeg ik?

Mijn geefster heeft mij ingeschat als milieubewust en daar zit zij niet ver naast. Refashions, weinig vlees en met openbaar vervoer reizen zijn wel zaken die in die richting wijzen. Ik kreeg dan ook herbruikbare make-up doekjes gemaakt van een afgedankte handdoek en een te kleine pyamabroek met bijpassend opbergzakje en waszakje.

herbruikbare make-up rondjes

Sew Snappy Crispy Bread Basket

The pattern for can be found in the Sew Snappy book. This book comes with 25 projects like home decor items, accessories, toys, bags and a little baby jacket.
This Bread Basket is made of plasticised fabric for the outside and inside. The firmness comes from a thin non-slip mat.
Although the materials weren’t easy to sew together the basket took me about 4 hours from cutting the finish. This basket can be unfolded so it can easy be used while camping. The red gingham fabric towel liner keeps the small bread crisp.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.