Nederlands weer wil nog wel eens van dag tot dag verschillen. De ene dag volop zon met dito temperaturen en dan de volgende dag weer fris met regen. Een vestje is dan ook een prima oplossing voor deze wisselende weersomstandigheden. Dit donkergrijze vestje is een prima voorbeeld van zo’n handig vestje. Het is mijn tweede Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan versie. Een maat groter deze keer. Gemaakt van donkergrijze Fabrilogy French terry gekocht bij Sew4Planet. De Sew4Planet webshop verkoopt uitsluitend stoffen met het GOTS label maar ook ecologisch verantwoorde fournituren.

This Dark Grey Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan is my second version of the free Harper Sinclair Pattern. This version is one size bigger than the first version. The dark grey Fabrilogy French terry was bought at Sew4Planet. This webshop not only sells fabric with a GOTS label but also environment friendly haberdashery.

Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

Iets meer over het patroon

Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden op basis van gelockte naden (7 mm) en er is keuze uit drie lichaamslengten: 152-160, 162-170  en 170-178 centimeter. Het patroon heeft weinig overruimte. Bij stofopgave is rekening gehouden met colour blocking. Als je voor één kleur gaat kun je vermoedelijk met minder toe. Ik maak vestjes liever met platte naden dus heb ik mijn naadwaarden aangepast. Zij- en schoudernaden zijn 1,5 centimeter, armsgaten en mouwkopnaden 1 centimeter.

French Terry vestje

This patterns comes with seam allowances based on overlocked seams (7 mm) with some positive ease. The pattern is available in three body heights: 152-160, 162-170 en 170-178 centimeter and has some positive ease. Fabric needed is based on colour blocking and can be less when the cardigan is made in one colour. My cardigan has flat seams of 1.5 centimeter.

grijs French Terry vestje

Mijn Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

Ik ben niet zo’n fan van boorden dus tekende ik wat extra lengte aan bij de zoom en mouwen voor zoomomslagen. De halsbies is in drieën geknipt om een reverkraageffect te krijgen zoals bij een jasje. Het maken van deze kraag kost wat meer tijd dan wanneer je het afwerkt met een halsbies uit één stuk. Volgens de stofopgave van het patroon zou ik 1.60 meter nodig hebben maar ik redde het prima met de door mij aangeschafte 1.20 meter. Mijn stofverlies is 15 %. 

Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan
Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

I’m not a huge fan of bottom and sleeve band so some extra length was added to make regulair hems. The front bottom is turned into a notched one to create a jacket look. I used 1.20 meter to make my version which is 0.40 centimeter less according to the yardage needed in the pattern.

Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: stof € 12,96 (afkomstig van Sew4Planet); garen € 3,00

Grey French Terry cardigan


Time: cutting 45 minutes; stitching and finishing 6 hours
Costs: fabric € 12,96 (bought at Sew4Planet); yarn € 3,00

Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

Draagcomfort

Dit soort vestjes zijn een prima aanvulling op basis kledingstukken. Deze stof past niet alleen prima bij de Umeko B bluse maar ook bij dit okergele T-shirt met kersenbloesemprint. Het iets losse karakter maakt dat het vestje makkelijk aan – en uit te trekken is. De stof heeft een plezierige rek en daardoor een hoog draagcomfort tijdens het werk.

French Terry cardigan

These type of cardigans are a great addition to a basic wardrobe. Although I bought this fabric as match for the Umeko B bluse it also looks perfect with the ocher yellow with my cherry blossom print T-shirt. This new version with a little more ease is easy to put on and off and in combination with the stress a pleasant to wear.

Beschrijving Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan met reverkraag

Zo af en toe krijg ik de vraag hoe ik de Harper cardigan met reverkraag heb gemaakt. Daarom heb ik besloten er een beschrijving met foto’s van te maken. De Sinclair Patterns Harper Cardigan met reverkraag kun je gratis downloaden.

2 Comments on Sinclair Patterns Cropped Harper Cardigan

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.