Niets leukers dan tijdens de schoolvakantie je nieuwe schoolspulletjes uitzoeken. En wat is er leuker dan je eigen unieke etui.. Eén van deze 3 Back2School Jeanius Haai Schooletuis bijvoorbeeld. Gemaakt van bijvoorbeeld je favoriete jeans.

One of the Back to School basic is a pencil case. These three Back2School Jeanius Haai Schooletuis are great for primary scholars. Solid and firm made of favourite well-beloved old jeans. 

schooletui naaivan oude jeans

Burda Haifisch Mäppchen

Ik begon met de Burda Haifisch Mäppchen. Dit is een gratis patroon met instructiefilm. Deze Haifisch Mäppchen heeft een prachtige detaillering zoals een dubbele rugvin. De rits instikken is best wel een klusje omdat de snuit/bek erg rond is. Ik heb ook een keeropening gemaakt in de voering zodat de voering en de buitenstof samen gestikt zijn bij het inzetten van de rits. Doorstikken gaat niet dus dat werd opgelost door een rijgsteek te maken.

Burda Haifisch Mäppchen

The Burda Haifisch Mäppchen was my first make. This was also the hardest one to make. The pattern comes with German spoken instructions. Stitching the zipper is the hardest part due to the round shape of the snout/mouth.

Burda Haifisch Mäppchen

Karina Uzêda 

De tweede haai is een patroon van Karina Uzêda. Zij heeft ook een YouTube kanaal waar je een link vindt naar het haaien patroon. Deze haai is iets eenvoudiger te stikken maar heeft nog ook hier vraagt het stikken van de rits in de snuit/bek wel wat geduld.

Back2School Jeanius Haai Schooletuis

The second one is a pattern from Karina Uzêda. You can follow the instructions on a YouTube kanaal together with the shark pattern. This shark was easier to sew but also the zipper was the hardest part. 

Simply Sewing magazine

Deze derde haai komt uit het Simply Sewing magazine. Je kunt ook dit patroon gratis downladen. Deze haai heeft een plattere bek en maakt het inzetten van de rits veel eenvoudiger. Het patroon is daarnaast ook iets aangepast. De rug van de haai is bij de kop iets aangepast zodat de haai iets meer body krijgt. Ik maakte de buik van het voeringdeel. 

Simply Sewing magazine shark pencil case

This third version is also a free pattern from Simply Sewing magazine. This version has a more flat snout/mouth so sewing the zipper was very easy. I’ve made to pattern alterations. I used the inner pattern for the belly and raised the back slightly to give the shark more body.

Back2School Jeanius Haai Schooletuis

Tijd en Kosten

Tijd: De Burda haai vroeg de meeste tijd. Ongeveer 5 uur; De andere twee zo’n 3,5 uur
Kosten: De buitenstof is van afgedankte broeken en de voering zijn restanten van katoenen stoffen; ritsen, knopen en garen: voorraad
Time: Burda shark about 5 hours; The other two about 3,5 hours
Costs: Discarded jeans for the outside and leftovers cottons for the inside; zippers, buttons and yarn came from stash

Back2School Jeanius Haai Schooletuis

Drie Back2School Jeanius Haai Schooletuis

Afgedankte jeans is perfect materiaal voor dit soort projecten. Stevig en duurzaam. Daarnaast is het spelen met de diverse details van een oude jeans erg leuk om te doen. Zo bestaat de buik van de tweede haai uit een gedeelte van de kontzak. Ben je geïnspireerd geraakt maar heb je geen zin om er zelf één te maken? Neem contact met mij op en dan kunnen we kijken of ik iets voor je kan betekenen.

Back2School Jeanius Haai Schooletuis

Discarded jeans are the perfect material for pencil cases. Firm material but also sustainable. I’ve used the back pocket for the belly of the second one. Using these original details give them also a unique look. You got inspired with my makes but don’t have the courage to make one. Please contact me and perhaps I can help you out by making one for you.

2 Comments on Back2School Jeanius Haai Schooletuis

  1. Heerlijke en toch stoere recyclageprojecten. Ik vind de tweede haai ( patroon Karina) het leukst ! Een duim voor je ” ritsen-moed”. Ik weet niet of ik het je zou kunnen nadoen , zo’n rits in een boog. Grtjs. Mia

    • Recycleprojecten zijn zo’n dankbaar werk. De tweede haai heeft een beetje van de eerste en de derde samen. De dame van het tweede patroon gebruikte een andere rits dan ik maar ik had de rits die zij gebruikte niet op voorraad. Ik zou zeggen als je zin hebt gewoon eraan beginnen, geduld en het gaat je zeker lukken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.