De tweede aflevering van de Great British Sewing Bee 2020 had een strandthema. Naast Palazzo pants en een beach cover was de derde opdracht een Hawaï shirt. Alex besloot zijn versie van jersey te maken wat helaas niet zo succesvol bleek te zijn. Manlief had vorig jaar schouderklachten en mij leek het toen wel een goed idee om een jersey versie te maken. Het idee verdween door de naderende herfst in de koelkast maar kwam door Alex weer van de plank. 

Zonen09 Theo jersey versie

The thema of the second episode of the Great British Sewing Bee 2020 was beach wear. Alex made a jersey version of an Hawaï shirt. I decided to pick up an idea that I had last year: making a jersey shirt.

jersey mannen overhemd

De Zonen09 Theo jersey versie

De gestreepte jersey stof is vorig jaar gekocht bij Javro in Epse met het idee om er een jersey overhemd van te maken. Ik haalde het Zonen09 Theo patroon er maar weer eens bij. De kraag is veranderd in een staander met een smal recht reepje stof ipv een kraag. Het overhemd was bijna af toen manlief vroeg of er ook een zak in kwam. Zijn idee over borstzakken is gewijzigd. Zijn voorkeur ging altijd uit naar opgestikte borstzak maar heeft inmiddels plaats gemaakt voor een gepaspoilleerde borstzak. 

Zonen09 Theo jersey versie

This jersey striped fabric was bought last year at Javro in Epse. I used one of my favourite shirt pattern namely the Zonen09 Theo. The finished shirt only has a collar stand with a small right upstanding collar. My husband wanted a welt breast pocket which seems to have his preference at this moment.

Zonen09 Theo jersey versie

Zonen09 Theo jersey versie stikken

Deze jersey stof was totaal anders dan die van Umeko-B bluse. Deze jersey stof was aanmerkelijk soepeler waardoor het stikwerk lastiger bleek dan ik van te voren had gedacht. Ik gebruikte een elastische knoopsgatensteek voor de knoopsgaten. De knopen zijn met rood garen aangezet voor een extra detail.

Zonen09 Theo jersey versie

The stitching wasn’t that easy. This jersey was much softer than the one used for the Umeko-B bluse. I used the elastic button stitch to make the buttonholes. The buttons are hand sewn on the shirt with red yarn to add an extra detail.

Zonen09 Theo jersey versie

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken 7 uur; knopen aanzetten 30 minuten
Kosten: stof € 12,50; blauwe contrast stof is een restant van een eerder gemaakt T-shirt; knopen komen uit knopendoos; verstevigen € 0,25
Time: cutting 45 minutes; stitching 7 hours; sewing the buttons on 30 minutes
Costs: fabric € 12,50; blue jersey was a leftover of an early made T-shirt: buttons from button box; interfacing € 0,25

gestreepte jersey overhemd

En wat vind manlief van zijn jersey overhemd

Het jersey shirt is positief ontvangen. Manlief is aangenaam verrast over het draagcomfort. Hij gaf aan dat hij het als in een winkel gehangen had het gekocht zou hebben. 

Zonen09 Theo jersey versie

Husband is pleased with this Zonen09 Theo jersey version. It’s very comfortable to wear. He told me he would easily have bought it in a shop.

Noot

Ik kreeg nogal wat vragen binnen over de maat, het verwerken van de jersey stof en de kraagstaander. Deze versie is één maat kleiner dan normaal. Het rekpercentage van deze stof is 40% wat het verwerken enigszins lastig maakt. De kraagstaander is bij de rondingen recht getekend. Je hebt zo minder jersey lagen als je het knoopsgat stikt.

I had some questions about size, the stretch percentage of the fabric and the collar stand. This shirt is made one size smaller than usual. The stretch percentage of this fabric is 40% but probably a little bit to much for a shirt like this. The collar stand has a square finish on both ends. This makes it easier to sew the button hole.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.