Wie draagt ze niet: T-shirts. Een heerlijke basic die altijd kan zeker in het voorjaar en de zomer. Dit T-shirt met asymmetrische hals zorgt voor afwisseling en het patroontje in de stof bleek prima te passen bij deze Knipmode 1708 – 03 broek.
Who doesn’t like to wear T-shirts. A perfect basic piece of garment that’s the perfect choice for Spring and Summer. This T-shirt met asymmetrische hals is a great addition to my T-shirt wardrobe staple.

T-shirt met asymmetrische hals

Een aparte halslijn

Je kunt natuurljk voor de gebruikelijke V-hals of ronde hals maar je kunt ook voor een aparte vorm gaan. Ik besloot wederom voor een asymmetrische look te gaan.

schetsje asymmetrische hals

Een schetsje is de eerste stap om vervolgens van daaruit verder te werken. Ik heb ongeveer twee uur zitten spelen met diverse lijnen op de verkeerde kant van de stof. Uiteindelijk leverde een hoek van 90° het effect op waar ik naar op zoek.

T-shirt met asymmetrische hals

One can obviously go for the classic V-shape or scoop neck or try something completely different. I decided to go for an asymmetrical look. I made a little sketch and started working with different angels. The 90 degrees angle gave the look were I was looking for.

T-shirt met asymmetrische hals

De stof voor dit T-shirt

De stof is afkomstig van een afgedankte jurk die ooit werd gedragen door jongste dochter.

De jurk was niet geschikt voor de tweedehandswinkels omdat er een flinke ophaal in zat. Met een beetje passen en meten was er prima dit T-shirtje uit te maken. De hals is afgewerkt met een restant van een eerder gemaakt T-shirtje.

asymmetrische hals afwerken

This T-shirt met asymmetrische hals is a refashion and made form a discarded dress. The neckline is finished with a small band made of leftover coming from a previous made T-shirt.

T-shirt met asymmetrische hals

Tijd en Kosten

Tijd: T-shirt knippen 30 minuten; hals tekenen 2 uur; stikken en afwerken 3,5 uur
Kosten: € 0,00
Time: cutting 30 minutes; drafting the neckline 2 hours; stitching and finishing 3,5 hours
Costs: € 0,00

T-shirt met asymmetrische hals

Hoe ga je te werk?

Je bent door mijn T-shirt met asymmetrische hals geïnspireerd geraakt en wil er ook graag één maken? Pak je favoriete T-shirt patroon erbij en trek vanaf de schoudernaad een rechte lijn naar middenvoor en middenachter. Leg voor- en achterpand met de verkeerde kant naar boven voor je.

asymmetrische hals tekenen

Pak nu een driehoek 90° en 2 x 45°. Leg de driehoek 1 centimeter vanaf de schouderpunten op het voorpand aan en trek de lijnen. Herhaal dit bij het achterpand. Je kunt er net als ik voor kiezen dat de het laagste punt aan beide kanten links zit zodat als je het T-shirt neerlegt er een vierkant ontstaat. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de langste lijn over de schouder door te laten lopen.

homemade T-shirt

How to make one too

You want to make this T-shirt met asymmetrische hals too. Use your favourite T-shirt pattern and draw a line form the top of shoulder seam towards center front and center back. Place the front and back with the wrong side up. Place a triangle 90°, 2 x 45° 1 centimetre away from the highest shoulder point and draft the lines. Repeat the same at the back. You can make the shape both on the left side so you end up having a square or let the longest line running over the shoulder.

4 Comments on T-shirt met asymmetrische hals

    • Thank you so much and you’re welcome Sue. An asymmetrical detail can add an interesting look to a simple garment. Looking forward to see how you’re going it somewhere in the future.

    • Dank je wel. Goed te lezen dat je mijn blog inspirerend vind. Veel succes met het maken van jouw versie van dit T-shirt. Mocht je nog vragen hebben: stuur een mail en ik zal mijn best doen om je te helpen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.