Crossbody bags zijn een musthave item. Perfect voor de zomer tijdens het boodschappen doen of als je gaat fietsen. Deze Oh Ronni Crossbody Bag heeft een geometrische vorm: namelijk een driehoek. Deze asymmetrische look is dus precies wat mij aantrok in deze tas. De tas heeft drie zakken: twee aan de voorkant en één aan de achterkant. Het volledige patroon bestaat ook nog uit twee kleine tasjes die je aan de crossbody kunt haken.

Oh Ronni Crossbody Bag

Crossbody bags are just like fanny bags a hot item. Great to use during the Summer on a walk or a bike ride. This Oh Ronni Crossbody Bag with his triangular shape has three pockets. Two at the front and one at the back. This pattern also comes with two small accessories bags that can be hooked on the bag. 

Oh Ronni Crossbody Bag

Het patroon en benodigdheden

Het patroon bestaat uit 7 patroonstukken voor de buitenkant en 8 patroondelen voor de voering. Je hebt naast de stof ook nog tassenband, 2 schuifgespen, 3 ritsen en eventueel vormvlies nodig. Het patroon is inclusief toegevoegde naadwaarden.

Oh Ronni Crossbody Bag

The pattern has 7 pattern pieces for the outside and 8 pieces for the inside. You also need weave cotton webbing, 2 sliding bar gesp, 3 zippers and if needed interfacing bag interfacing. This pattern comes with seam allowances.

Oh Ronni Crossbody Bag

De beschrijving

Bij het patroon zit een uitgebreide (Duitse) beschrijving met illustraties en is geschikt voor iemand met een gemiddelde ervaring. Op elke ‘regel’ staan 3 illustraties met soms de tekst onder elke illustratie maar ook wel onder twee en soms onder drie. Dit maakt het soms lastig als je een illustratie vergroot om het detail beter te bekijken maar dan weer terug moet om de tekst te lezen. Ik vond dit als niet ervaren tassenmaker soms best wel lastig.

instructies Oh Ronni crossbody bag

The written (German) instructions comes with photo’s of very step and is for an intermediate seamstresses. Three photo’s on a row. Sometimes the instructions are under one photo but also on two or sometimes on three. This makes it sometimes difficult when you enlarge the photo to take a closer look at a detail but also want to the instructions too specially for a not so confident bag maker like me.

achterkant Oh Ronni Crossbody

Materiaalkeuze en stikwerk

Oh Ronni Crossbody Bag is gemaakt van een restant jeansstof. De voering is een restant katoen. Ritsen, tassenband, vormvlies voor de bodem en schuifgespen komen ook uit de voorraad. De tas was ondanks alles best wel goed te doen en heeft zeker op diverse punten mij weer het één en ander geleerd hoe je tassen in elkaar stikt.

Oh Ronni Crossbody Bag

My Oh Ronni Crossbody Bag version is made of leftover jeans fabric and lined with leftover cotton. All other materials also came from my stash. This bag was on some points for me a bit of a struggle but on the other hand I’ve learned a few more things about sewing a bag together.

Oh Ronni Crossbody Bag

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 9 uur
Kosten: patroon € 3,90 (ik kocht dit patroon tijdens de introductieweek); patroon printen en plakken € 2,50
Time: costs 45 minutes; stitching and finishing 9 hours
Costs: pattern € 3,90 (I bought this pattern during the introducing week); printing pattern and assembling € 2,50

Oh Ronni Crossbody Bag

Mijn Crossbody Bag

Ik ben erg in mijn nopjes met deze Crossbody Bag. De aparte vorm zorgt voor een eye-catcher en de drie ritsen maken er een zeer functionele tas van. Er is genoeg ruimte voor zonnebrand, boodschappentas, waterfles, E-reader, portemonnee en mobiele telefoon in deze crossbody bag. Door in het oog springend sierstiksels te vermijden deze keer is de tas met veel outfits te combineren is. Je bent op zoek naar een aparte crossbody bag dan is dit patroon misschien wel iets voor je.

Oh Ronni Crossbody Bag

I’m really pleased with the outcome of this Crossbody Bag. It’s very functional and in combination with the design a unique bag. There’s room for your water bottle, suntan, shopping bag, E-reader, wallet and mobile phone in this crossbody bag. I decided not to use contrasting topstitching this time so it can be combined with lots of outfits. So if you’re looking for great looking stylish crossbody bag this pattern might be something for you.

4 Comments on Oh Ronni Crossbody Bag

    • Dank je wel. Ik heb deze tas dit hele weekend tijdens wandelingen omgehad en kan niets anders zeggen dan dat deze tas inderdaad erg handig is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.