Er lagen her en der een paar restanten jersey stof en nu we richting zomer gaan leek het een goed idee om voor de Stichting Baby spullen wat zomerkleding te maken. Mijn eerste gedachte ging uit naar het Izzy top patroon maar zou je deze ook van jersey stof kunnen maken? Ik besloot de poging te wagen en maakte maar liefst vier jersey versies van het Izzy Top patroon.

Can one make a jersey of the Izzy Top pattern? There’s only one way to find out: just try it.

jersey versies van het Izzy Top patroon

Aanpassingen

Het patroon komt met aangeknipte naadwaarden van 1 centimeter dus moet het hier en daar iets aangepast worden. Zo vervalt middenachter de 1 centimeter van het splitgedeelte. Je doet dit door het patroon middenachter voor het knippen 1 centimeter naar binnen te vouwen. Je legt daarna het patroon tegen de stofvouw.
Ik stikte mijn versies met de lockmachine. Als je jersey versie ook in zijn geheel op de lockmachine wilt stikken kun je net als ik tijdens het locken telkens ongeveer 3 mm van de naad afsnijden.

Izzy Top jersey versie

The patterns comes with seam allowances so I needed to do some alterations. The center back is folded 1 centimeter back before cutting and placed at the fold. All seams are locked so during the lock process 3 mm seam allowances was cut off.

zwarte jersey meisjes jurkjes

De vier setjes

Alle vier de setjes zijn gemaakt in de kleinste maat. De jurkjes zijn aan de binnenkant afgewerkt met effen contraststof en hebben ook bijpassende effen leggings gekregen. Bijkomend voordeel: zo kan het jurkje ook nog dienst doen als het wat te kort geworden is. Alle halslijnen hebben een effen contrasterende halsboordje in de kleur die gebruikt werd voor de binnenkant.
Wat vind ik zelf van het resultaat? Ik ben meer dan tevreden met het experiment. Het viel uiteindelijk reuze mee en ook ziet de afwerking met de contrasterende halsbiesjes er leuk uit. Zeker iets om in de toekomst te herhalen.

jersey versies van het Izzy Top patroon

All Izzy Tops are made for a 18 month old girl. All Tops have a plane jersey lining that was also used to finish the necklines. The four Izzy Tops are paired with matching leggings as well.
I’am very pleased with the outcome of this experiment. The finish with the neck bands works very well. Something to remember and worthwhile to make other jersey versions in the future.

jersey meisjes jurk met bijpassende legging

Tijd en Kosten

Tijd voor één setje: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 3,5 uur
Kosten: alle stoffen zijn afkomstig van donaties of zijn restanten uit eigen collectie; garen € 2,50; elastiek € 2,00

jersey versies van het Izzy Top patroon


Time to make one set: cutting 30 minutes; stitching and finishing 3,5 hours
Costs: all fabrics came from donations or were private leftovers; yarn € 2,50; elastic € 2,00

Noot bij jersey versies van het Izzy Top patroon

Het Izzy Top patroon in de maten 18 maanden tot 5 jaar was ooit gratis maar kost tegenwoordig slechts € 0,92. Het patroon is dit bedrag meer dan waard.
The Izzy Top pattern was until a few years ago a free pattern but it’s now available for only € 0,92.

8 Comments on jersey versies van het Izzy Top patroon

  • Dank je wel. Ik hoop ook dat de jurkjes een klein beetje vrolijkheid zullen brengen en dat de meisjes er trots in rondlopen.

 1. Wat een schattige jurkjes heb je gemaakt, daar zullen heel wat kleine meisjes heel blij mee zijn. En mooi dat de afwerking met een dubbel bovenpas is.

  Groetjes, Nicole

  • Dank je wel Nicole. Het is leuk om te doen en ik hoop inderdaad dat een paar kleine meisjes er blij mee zullen zijn. De tweede serie is ook alweer bijna klaar.

  • Dank je wel Delphine. Ik hoop dat een aantal meisjes er een leuk jurkje aan hebben voor op hun eerste verjaardag.

  • Dank je wel Mia. Het is inderdaad een leuk patroon. Eenvoudig te maken met een leuke uitkomst. De pas is dubbel waardoor ook de afwerking erg mooi is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.