Het besluit om vanuit huis te werken en met je voorraad aan de slag te gaan kan ervoor zorgen dat ideeën die al langer in je hoofd zitten opgepakt worden. Eén idee wat al lang in het hoofd speelde was het boek I Love T-shirts van Fran Vanseveren. Mijn oog was op een aantal modellen gevallen. Eén daarvan is het I Love T-shirts T-Paita. Dit shirt heeft een asymmetrische look. My cup of tea dus.

I Love T-shirts T-Paita

The I Love T-shirts T-Paita is my ’s Sti(c)k Together contribution. The pattern comes from the Fran Vanseveren Love T-shirts book.

Iets in het kort over het I Love T-shirts boek

Dit boek heeft 15 modellen: 9 voor meisjes en vrouwen, 6 modellen voor jongens en mannen. Kortom een boek voor het hele gezinnen. Sommige ontworpen zijn eenvoudig te maken, andere modellen vragen wat meer ervaring. De diverse patroondelen zijn redelijk goed van het patroonblad over te nemen. Ik gebruikte hiervoor puinzakken. De werkwijze is goed tot redelijk goed te volgen en ook hadden sommige modellen wat meer illustraties kunnen gebruiken.

Fran Vanseveren I Love T-shirts

This book contains 15 designs: 9 for female and girls, 6 for men and boys. Some are easy to make and a few are a little bit more challenging. Pattern pieces are fairly easy to copy from the pattern sheets. Sewing instructions are more or less complete and some designs could have a few more illustrations.

asymmetrische asymmetrisch T-shirt

Materiaalkeuze en verwerking

Ik heb mijzelf gedurende deze periode één beperking opgelegd: geen stof en materialen kopen ook niet online. Een zoektocht leverde een afgedankte jurk op. De zwart/blauwe tijgerpint paste prima bij het restant van het Burda 04/2020 Shirt dat nog op tafel lag en is gebruikt voor de belegdelen.

refashion van afgedankte jersey jurk

Ik veranderde een paar dingen aan het patroon zodat de hoeveelheid naden minder is geworden. Het halsboord van het achterpand is mee geknipt, de rugplooi en de rugpas zijn vervallen. Deze veranderingen zorgde ervoor dat het T-shirt iets anders wordt gezet. Het was even puzzelen voor de juiste volgorde maar uiteindelijk viel het reuze mee.

I Love T-shirts T-Paita

I decided not to buy materials online during the lockdown periode. After a search in the house I came across a discarded dress with a black/blue animal print. It matched perfect with t a small piece of leftover black jersey form the Burda 04/2020 Shirt. I made some changes: no back yoke, center back pleat and neckline. This alterations changed also the way to sew this T-shirt together.

tijgerprint T-shirt

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 1 uur; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: I Love T-shirts boek € 22,99; garen € 2,50
Time: copying pattern pieces 1 huur; cutting 45 minutes; stitching and finishing 6 hours
Costs: I Love T-shirts book € 22,99; yarn € 2,50

I Love T-shirts T-Paita

Mijn versie

Mijn I Love T-shirts versie bevalt prima. Een mooie vervanging voor één van de zomer T-shirts waar afscheid van genomen is. Ik ben erg blij met de aanpassingen en ook de zwarte jersey als contrast bevalt prima. De mouwen zijn afgewerkt met een bies met een schuine overslag.
Kleine kanttekening: Let op als je de T-Paita ook gaat maken. De belegpatroondelen zijn verkeerd ingetekend op het stofopleg voorbeeld.

I Love T-shirts T-Paita

This I Love T-shirts T-Paita fits perfect. A great replacement for one of my Summer shirts that was too old to wear. I’m very pleased with my alterations. Sleeves are finished with some black jersey.
If you are going to buy this book because you where inspired by my make: there’s an error in the book. The drawing of the pattern lay-out is showing the contrast lining pieces not mirrored.

10 Comments on I Love T-shirts T-Paita

  • Dank je wel en graag gedaan. Ik maak graag kleding die net even anders zijn en daar voldeed dit model volledig aan. Succes als je aan de slag gaat. Ben benieuwd hoe je versie eruit ziet en lees graag wat je ervaring is met het maken van dit model.

 1. een heel mooi exemplaar, dit is eentje die ook al eventjes op mijn to sew lijstje staat, maar ik heb niet heel erg veel bij elkaar passende stofjes, dus nog eventjes geduld

  • Dank je wel Delphine. Ik kan je het zeker aanraden. Ik zag op je blog dat je ook al eens met dit boek aan de slag bent geweest. Nu stoffen kopen is best wel lastig en online iets aanschaffen is niet helemaal mijn ding. Ik had dan ook geluk dat dit model precies uit de afgedankte jurk paste en dat er net voldoende over was van de zwarte jersey. Ik weet zeker dat er wel weer een tijd komt dat we kunnen gaan shoppen en weer diverse passende stoffen bij elkaar kunnen vinden.

 2. Goed gelukt shirt, het staat je prachtig! Fijn als (oude) kleding kan worden gebruikt voor iets nieuws. 🙂
  Vraagje: waar heb je die schoenen gekocht? Ze zijn geweldig!

  • Dank je wel Penny. Ik vind het iedere keer weer een uitdaging om afgedankte kleding een tweede leven te geven. Voorwaarde is natuurlijk wel dat het in goede staat moet zijn. De schoenen zijn van TOMS. Ik weet alleen niet of deze uitvoering van de ballerina’s nog in hun collectie hebben. Ik heb deze namelijk al twee jaar en ik vind ze heerlijk lopen.

   • Bedankt Sonja, de schoentjes zien er inderdaad comfortabel uit. Je hebt gelijk, ze zijn in die uitvoering niet meer te koop. Maar ik ga TOMS wel in de gaten houden.
    Sew on!

    • Ik was er al bang voor dat de ballerina’s niet meer in deze uitvoering verkrijgbaar zijn. Soms wil je nog wel eens geluk hebben als TOMS een sale houdt. Onze jongste dochter had haar zin op en bepaald type slof gezet. Die waren uitverkocht maar verschenen opeens in een aantal maten tijdens een TOMS sale. Wij hebben daarom een abonnement op hun nieuwsbrief zodat je direct op de hoogte bent van een sale.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.