Het Covid-19-virus heeft zo zijn gevolgen. Gedwongen thuiswerken voor diegene die dat kunnen maar ook is er een run ontstaan in de supermarkten op de eerste levensbehoeften, zoals de dagelijkse etenswaren, zeep, toiletpapier. Lege schappen staren je aan als je komt voor je reguliere boodschappen. Ik moest tijdens het boodschappen doen ineens denken aan die zachtaardige knuffels die tijdens de hamsterweken van een landelijke supermarktketen in reclamefilmpjes opduiken. Ik kwam op het idee om bij thuiskomst van restanten die in ons huis te vinden zijn een zachtaardige niet hamsterende hamster te maken. 

dier versus knuffel

A friendly non hamster buying hamster

Due to the Covid-19-virus outbreak many people are racing to stock up on basic supplies, and it has led to empty shelves at supermarkets. One of the Dutch supermarkets uses a toy hamster when they have big action sales. They run this actions once or twice a year for three or four weeks. This little creatures came back in my mind when I saw saw all the empty shelves. I decided to make a hamster using all kind of remnants as soon as I was back home.

Ikat bag raccoon

Patroon en Materiaal voor de zachtaardige hamster

Ik ging op zoek naar een, liefst gratis, patroon. De zoektocht leverde niet veel op maar wel dit raccoon patroon. Als echte hamsteraar ooit opgeslagen in mijn documenten. LiEr van Ikat bag is de ontwerpster van dit patroon en zij heeft haar raccoon patroon als basis gebruikt om er ook een menagerie van 18 andere dieren van te maken. Een hamster zit er niet tussen maar met wat creativiteit zou het best wel lukken om er ook een hamster van te maken.
In het rode ladekastje zat nog een restant van dit Chanel jasje en een afgedankt vestje en duster zijn gebruikt voor de buik, binnenkant oren en poten.

Ikat bag raccoon transformed in hamster

I used LiEr from Ikatbag raccoon’s pattern to make my hamster. She has used this pattern to design also a menagerie of 18 othes animals except a hamster. With the help of a hamster photo I did some alterations.

zachtaardige niet hamsterende hamster

Patroon aanpassingen 

Voor de zachtaardige niet hamsterende hamster is het patroon geprint op 75 %. De beide uiteinde van de oren zijn naar het midden gevouwen, poten en ‘armen’ hebben roze ‘voeten’ en ‘vingers’ gekregen. Het staartje is klein en gemaakt van een kegelvormig patroondeel en is ongeveer 2,5 centimeter lang. In het buikpatroon is een naad gestikt zodat er meer een neklijn is ontstaan.

zachtaardige niet hamsterende hamster

The pattern is scaled back to 75 %. Both end of the ear is folded to the middle, legs and arms are given pink fabric ‘feet’ and ‘hands’. The little tail is about 2,5 centimeter long. I sewed a pleat in the belly part to give the hamster more definition. 

zachtaardige niet hamsterende hamster

Tijd:

Patroondelen aanpassen 15 minuten; knippen 1 uur; stikken en afwerken 5 uur
Pattern alterations: 15 minutes; cutting 1 hour; stitching and finishing 5 hours

6 Comments on zachtaardige niet hamsterende hamster

    • Dank je wel Delphine. Ik denk dat we allemaal onze weg zoeken in deze lastige periode. Deze hamster blijft voorlopig in de keuken staan. Gelukkig hebben we tegenwoordig mobiels en internet en zo kunnen we contact houden in deze vreemde en verwarrende tijd.

  1. Leuk Sonja , ik lees je blog in Canada . De bloggers helpen veel mee om door deze tijd te komen . Het allerbeste.
    Henny

    • Dank je wel Henny. Het is inderdaad een verwarrende periode. Af en toe wat humor helpt mij om deze tijd door te komen. Ook voor jou (en ideeën daar om je heen) het allerbeste en veel strekte.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.