Jongste dochter is vandaag jarig maar gaf samen met één van haar beste vrienden, die ook in februari jarig is, afgelopen vrijdag een feestje. Jongste dochter wilde graag nieuwe pantoffels en ook voor haar medejarige hadden we een passend cadeautje gevonden. De nieuwe pantoffels waren te bestellen via internet. Haar pantoffels gingen in het winkelmandje maar werden helaas niet verwerkt omdat het product ineens niet meer beschikbaar was. Nu gaat niemand graag zonder cadeautje naar een verjaardag al is het je dochter. Dit probleem vroeg om een creatieve oplossing.

cadeau home slippers

You made my Day home slippers

Ik won het patroon voor de slippers ruim twee jaar geleden via Instagram maar kwam er niet aan toe de slippers te maken. Deze You made my Day home slippers zouden de perfecte creatieve oplossing zijn van ‘mijn help ik geen cadeautje probleem’.

You made my Day home slippers

Mijn home slippers versie

Ik had bedacht dat ik de zolen van een slijtvast materiaal wilde maken. Het volgende probleem doemde op want wat gebruik je daarvoor en waar koop je dat. Ondertussen was het al woensdag en tijd was op dit moment niet meer mijn beste vriend. Rommelend tussen restanten stof en afgedankte kledingstukken zaten een onesie en een stuk witte borg. Eureka: de oplossing bestond uit het maken van een mini slipper.

You made my Day home slippers

Mijn patroon is er één voor volwassen. De printer kreeg een 50% instelling zodat er een patroon ontstaat dat overeenkomt met schoenmaat 23. (als je ooit een patroon verkleind met toegevoegde naadtoeslagen houdt er dan rekening mee dat ook deze minder worden) Donderdagavond na het avondeten en de afwas werd de slipper geknipt, gestikt en na het sluiten van de keernaad was voor het naar bed gaan de slipper klaar. 

You made my Day home slippers

You made my Day home slippers patroon

Het patroons geschikt voor maat 35 tot maat 42 beslaat 2 pagina’s. Naadtoeslagen zijn toegevoegd. De bijgevoegde instructie om deze sloffen te maken is duidelijk geschreven en het hele proces is voorzien van begeleidende foto’s. De tekst is in 3 talen: Engels, Frans en Spaans. Ik heb op één punt de instructies niet gevolgd. Mijn keernaad zit in de middenachternaad van het borg. Ik vind dit mooier dan de keernaad in de bovenkant.

ingepakt

Tijd en Kosten

Tijd: knippen, stikken en afwerken 2 uur
Kosten: behalve € 0,10 voor het printen geen verdere kosten

Wat vond jongste dochter van de mini slipper

Jongste dochter, die op hoogte was van de mislukte aankoopactie, was uiteraard verrast dat we toch met een cadeautje aankwamen.

You made my Day home slippers

Ze is helemaal happy deze one of a kind mini home slipper. Uiteraard houdt ze een paar andere sloffen tegoed.

tegoedbon

4 Comments on You made my Day home slippers

    • Hallo Sue, Thank you so much. I haven’t stopped with my English version. I will open soon a separate page for it. We are currently testing the switch button for it.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.