Je komt nog eens wat tegen als je de kasten uitruimt. Zo ook een zak met restanten breigaren waaronder ook donkergrijs mohair/acryl. Dit was ooit gebruikt voor een kolsjaal voor oudste dochter. Dan komt de onvermijdelijke vraag wat ermee te doen.
Iedereen heeft van die projecten die je niet kunt weerstaan. Voor mij zijn dat knuffels. Deze Arne&Carlos Magnus Hagemus uit ‘Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten’ bleek een pima idee.

Arne&Carlos Magnus Hagemus

One can find all kind of leftovers when you’re clearing out like all kind of  knitting yarn. Dark grey mohair/acryl was one of these leftovers. This yarn was used to knit a cowl scarf for eldest daughter.
Looking for a way to use this yarn I came across the Arne&Carlos Magnus Hagemus pattern that was found in one of their books called ‘Arne and Carlos Knit and Crochet garden’.

Het patroon van Arne&Carlos Magnus Hagemus

Het patroon is prima te volgen en duidelijk stap voor stap beschreven al moest ik wel even wennen aan de manier waarop. Magnus wordt vrijwel uitsluitend in het rond gebreid wat als voordeel heeft dat je bijna niets hoeft dicht te maken. Je begint bij de ‘voeten’ en eindigt bij de ‘neus’. Wat ervaring met sokken breien komt zeker van pas.

Arne&Carlos Magnus Hagemus

This is an easy to follow pattern. Magnus is knitted in the round so there’s almost no seaming involved. You start at the feet and end with knitting the nose. Some experience with knitting socks will help you as well.

gebreide muis

Mijn Magnus Hagemus

Magnus Hagemus is gebreid met twee draden omdat het garen dunner is dan Carlo en Arne gebruikte voor hun versie. Ik gebruikte dan ook naald 3,5 vanwege het iets dikker uitvallende dubbele draad waardoor mijn Magnus 35 cm lang is geworden.

Magnus wolmuis met snorharen

Ik heb de staart niet apart gebreid maar nam 4 steken op uit de rug. De oren zijn identiek aan A Very Mice Christmas Pudding. Mijn Hagemus heeft ook snorharen van nylondraad. Deze zijn tijdens het breien van de kop toegevoegd en vastgezet aan de kop.

gebreide kleding voor Magnus wolmuis

Een kale muis is ook maar niets dus een broek, dikke trui, vest en sjaal houden Magnus lekker warm. Een leuk detail bij het broekje: je breidt een ‘gaatje’ voor de staart. Alle patronen komen uit hetzelfde boek. 

Magnus wolmuis met vestje

My Magnus Hagemus version

Magnus Hagemus is knitted with two threads because my yarn was thinner than Carlo and Arne used for their version. I used needle size 3,5 due to fact my two threads are a little bit thicker so my Magnus is about 35 cm long.

Magnus wolmuis met dikke trui

I didn’t knitted the tail separate but picked uo 4 stitches at the back. The ears are made just like A Very Mice Christmas Pudding. My Magnus also has whiskers made of nylon thread. They were inserted while knitting the headband are also secured to the head as well.

Magnus Gemus with whiskers

Magnus is also wearing a pair of trousers, sweater, cardigan and scarf. The pair of trousers has a cute detail: a hole for the tail. All patterns can be found in the same book.

Magnus wolmuis met lange broek

Mijn ervaring met de patronen van Arne en Carlos

De beschrijving van Magnus is zeer uitgebreid. Je kunt gewoon niet de mist in gaan als je goed leest en doet wat er staat.
Ik zal bij een volgende Magnus Hagemus één stap anders doen: Eerst de ‘armen’ en dan pas met de poten. Je kunt dan namelijk achter elkaar door blijven breien op het punt dat de armen worden mee gebreid met het lijf.
Ik deed dit wel bij de trui en vest. Deze worden namelijk van onderrand naar hals gebreid. 

Arne&Carlos Magnus Hagemus

All knitting patterns are well written and if you follow every step carefully nothing can go wrong.
I only change one thing if I knit a second mouse: first the arms and than the legs. You can easy add the arms at the point when you knit the together with the body.
I did this when I knitted the sweater and cardigan because both are knitted bottom-up too.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.