Wardrobe by Me Sille blouse is het nieuwste ontwerp van Christina Albeck de ontwerpster achter de Wardrobe by Me Wardrobe patronen. Zij liet in één van de twee laatste maanden van 2019 dit ontwerp zien waar ik direct enthousiast over was dus toen de oproep voor het testen van het patroon voorbij kwam volgde mijn aanmelding vanzelf. 

There’s also an English version of the Wardrobe by Me Sille blouse.

Wardrobe by Me Sille blouse

De Sille blouse

Deze blouse kent twee variaties: één met lange mouw en één met korte mouw en heeft zowel voor als achter een gerimpelde halslijn. De hals wordt afgewerkt met een staander waarbij de keuze is afgerond of vierkant. Je kunt de blouse eventueel ook nog van een borstzakje voorzien.

Sille blouse view A and B

Alhoewel het een vreemd moment is om een blouse met korte mouwtjes te maken ging ik toch voor deze versie. Ik draag nu eenmaal zelden een blouse met lange mouw. Daarnaast is de blouse enigszins ruimvallend (het ontwerp heeft wat weg van Wardrobe by Me Tulip Top) dus perfect voor de eerste aanstaande warme lentedag heerlijk op een terras genietend van het voorjaarszonnetje.

Wardrobe by Me Sille blouse

Het patroon van de Sille blouse

Dit patroon heeft 31 pagina’s. De bijgeleverde introductie geeft precies aan welke pagina’s je moet printen voor de lange of de korte mouw versie. Christina Albeck ontwerpt haar patronen voor lichaamslengte 1.72 m wat erg plezierig is omdat meestal 1.68 m standaard is. Een andere prettige bijeenkomst: Haar patronen plak je eenvoudig aan elkaar te plakken zonder dat je randen hoeft af te knippen.

De knoopsgatbiezen worden niet verstevigd met vlieseline maar zijn dubbel aangeknipt. Het voordeel is dat de blouse hierdoor niet stijf wordt aan de voorkant en dus ook daar soepel valt. 

Wardrobe by Me Sille blouse

Mijn Wardrobe by Me Sille blouse versie

Dit patroon komt met aangeknipte naadwaarden van 1 centimeter. De bijgeleverde instructie helpt je van stap tot stap en tezamen met de duidelijke illustraties kan deze Sille blouse niet mislukken ook niet voor iemand met minder ervaring.

Wardrobe by Me Sille blouse

Ik koos voor een dunne 100% viscose met een leuk printje van mosterdgele katten op een zwarte achtergrond. Deze stof is 140 cm breed en gekocht bij Sikkes.
De opgegeven hoeveelheid stof (1,5 meter) is in mijn ogen aan de ruime kant voor de kleinere maten. Mijn versie heeft maat 6 (maat 36) en dat kon prima uit één meter.

Wardrobe by Me Sille blouse

Tijd en Kosten

Tijd: patroon plakken 30 minuten; patroon op stof leggen en knippen 2 uur; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon is voor mij als tester gratis; print- en plakkosten € 3,70; stof € 8,95; garen € 2,50; vlieseline voor kraag € 0,25; knopen komen uit de knopendoos

Wardrobe by Me Sille blouse

Eindresultaat

Een ruimvallende blouse is altijd heerlijk op warmere dagen en ook deze Wardrobe by Me Sille blouse voldoet daar aan. De Sille blouse zit heerlijk en ruim, valt soepel door de stofkeuze en kan eventueel met een knoopje in de staander gesloten worden.

Wardrobe by Me Sille blouse

Een volgende zomerse versie zie ik al helemaal voor me. Ik ga dan voor een meer high/low zoom versie waarbij de hoogte van de ronding aan de voorkant minstens de helft minder wordt van de oorspronkelijke.
Vind jij dit ook een leuke blouse en wil jij er ook één? De Wardrobe by Me Sille blouse kost nu tot 7 februari $ 10,00 in plaats van $ 12,00.

6 Comments on Wardrobe by Me Sille blouse

    • Het is zeker een leuk bloesje. De zon mag inderdaad snel verschijnen al mag een beetje winter ook nog wel van mij.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.