Wie leest er wel eens niet zijn/haar horoscoop in de wachtkamer bij dokter of tandarts. Dagelijks in de trein onderweg naar je werk in de krant is ook een goed moment. Bij een bezoek aan Ravelry aan het begin van 2020 liep ik tegen een breipatroon van een rat. Deze rat was kort daarvoor gratis te downloaden ter ere van de aanstaande start van het Chinese nieuwjaar op 25 januari. 

Who doesn’t read his/her horoscope in the doctor’s waiting room or at the dentist. Reading it while traveling with public transport in a daily is newspaper is also one of the possibilities. On Ravelry a knitting pattern for a rat was offered for free in honour of the upcoming start of the Chinese new year on January 25th.

Jaar van de rat

Boekenlegger

Ik was twee dagen te laat om van het aanbod gebruik te maken. Patronen bestellen buiten Europa is vaak een hoop gedoe zelfs als het om pdf’s gaat. BTW-kosten, gedoe met creditkaarten leiden er bij mij meestal toe dat ik er niet aan begin. Toch liet het idee mij niet los en dus ging op zoek naar een alternatief. Zo vond ik de flat rat bookmark. Een leuk idee voor mij als boekenlezer.

flat rat bookmark

The offer was already closed two days before. It isn’t always easy to buy patterns outside Europe. Taxes, paying methods are most of the times a hurdle that I don’t like to take. However, the idea did not let me go and so went looking for an alternative. This was found in the flat rat bookmark. Perfect for me because I like reading books.

Flat rat bookmark

Ik vond in een kast wat restanten dunne grijze mohair/acryl. Perfect om er deze flat rat bookmark van te breien. Zo moesten de poten aangebreid worden. Na twee pootjes gebreid te hebben vond ik het resultaat bedroevend. Ik besloot eerst de romp te breien en er dan een randje langs te haken en daarbij tegelijkertijd de pootjes en staart. Het idee van deze rat boekenlegger werd gebruikt om de pootjes ook van teentjes te voorzien.

flat rat bookmark

I found some leftover thin grey mohair/acryl knitting yarn in a cupboard. Perfect for this flat rat bookmark. After knitting two legs I wasn’t pleased with the result so I decided to knit the body first and then adding the legs and tail while doing a crochet finish around the body. My flat rat bookmark also has feet too using this rat bookmark pattern

Mijn ervaring met boekenlegger patroon

Deze boekenlegger is redelijk eenvoudig te breien. Ik ben er drie avonden mee bezig geweest (zeg maar zo’n 7 uur). De rat is verstevigd met stijfsel zodat de pootjes en staart mooi plat krijgen. (Ik heb spray stijfsel gebruikt en vervolgens er een dag een boek opgelegd zodat het mooi in model blijft)

Jaar van de rat

The flat rat bookmark is easy to knit. It took me about 7 hours to finish it. I used spray starch to keep this rat in model. After spraying the starch the boomark was pressed under a heavy book for a day.

2 Comments on Jaar van de rat

    • Thank you. It turned out very cute and it was a joy to make. It makes me smile when I pick up my books for a read.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.