Mijn opruimwoede betreft ook de stapel stofrestjes en stoffen donaties. Deze liggen nu allemaal op de kamer van jongste dochter. Ze zijn gesorteerd op kleur met de bedoeling om er babykleding setjes van te maken. Deze drie zelfgemaakte babykleding setjes is het eerste resultaat van mijn productie.

Clearing out also let me to all my leftovers and fabric donations. All are spread on the floor in youngest daughters bedroom. They were cut into pants and shirt after sorting them. These three sets are the first items I made.

Drie zelfgemaakte babykleding setjes

Twee gebreide vestjes

Ik vond ook nog enkele bollen met breigaren. Het patroon van het rode vestje kwam al een keer eerder voorbij: 25 – Cardigan van Bergère de France. Het tweede vestje is gemaakt van het Fuss Free Baby Cardigan ontworpen door Louise Tilbrook. De ribboorden zijn vervangen door een één recht één averecht boord. Het afhechten gebeurden met the extra Stretchy, No Flare Bind Off for Ribbing for binding off. Er is een YouTubefimpje die precies laat zien hoe je deze afhechting maakt.

Bergère de France en Fuss Free Baby Cardigan

I also had a few skeins of knitting in yarn in my stash. They are used to make two cardigans. The read one is the 25 – Cardigan by Bergère de France. The second one is the Fuss Free Baby Cardigan by Louise Tilbrook. I made a 1×1 rib knit stitch and used the extra Stretchy, No Flare Bind Off for Ribbing for binding off.

drie zelfgemaakte babykleding setjes

Drie zelfgemaakte babykleding setjes patronen

Ik gebruikte diverse al reeds eerder gebruikte patronen voor dedrie zelfgemaakte babykleding setjes: Misusu, De Dromenfabriek en het zelfgetekende joggingbroekje. Het jasje is gemaakt van een nog nooit eerder gebruikt patroon: Ikatee Vega Fleece vest.

drie zelfgemaakte babykleding setjes

I used a few TNT patterns to make the three sets: Misusu, De Dromenfabriek and the self drafted jogging pants pattern. The jacket simde of a new to me pattern: Ikatee Vega Fleece vest.

drie zelfgemaakte babykleding setjes

Tijd

Veel tijd is gaan zitten in het knipwerk. Dit gebeurde in de weken voor kerstmis. De drie setjes zijn de week tussen kerst oud-en-nieuw en de eerste twee weken van januari in elkaar gestikt. 

It took me a few weeks to cut all the pieces for the clothes and three weeks to sew everything together.

Twee lakensetjes

Tussen de lappen stof zat ook nog een grote lap witte lakenstof genoeg om er twee lakensetjes van te maken voor een ledikant. De twee bovenste lakentjes zijn afgewerkt met een leuk bandje. Alles is bestemt voor de Stichting Babyspullen

twee ledikant lakensetjes

I also found a large piece of white bed sheet fabric between the leftovers. Perfect for two sets of bed sheets. The top sheets are finished with a cute looking piece of ribbon. All these makes will go charity: Stichting Babyspullen

2 Comments on drie zelfgemaakte babykleding setjes

  1. wat een mooi doel voor je restjes. Ik heb zo ok nog wel enkele zaken liggen, misschien moet ik er eens in gaan zoeken. Ik vond vorig jaar een goed doel maar die willen echte kindermotiefjes en daarvan heb ik niet echt restjes. Maar ik denk dat ik wel ergens mama’s blij kan maken met babybroekjes uit mijn stofjes.

    • Het is inderdaad een mooi doel. Zo krijgen restanten een mooie bestemming. Als ik iets maak voor deze Stichting is de vraag aan mijzelf altijd: zou ik het mijn eigen kinderen aantrekken als ze klein zouden zijn. Als ik twijfel dan maak ik het niet. Zo staan ik ook achter de kleding (en knuffels) die ik heb gemaakt voor deze kinderen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.