Deze keer vieren wij Sinterklaasavond op 7 december. Enkele weken hebben we lootjes getrokken en daarbij bracht ik wederom het maken van surprises ter sprake. Helaas ben ik steeds de enige die hier enthousiast over is. De anderen vinden dichten al voldoende. Ik besloot voor iedereen toch iets leuks te maken. Dat resulteerde in zes zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes.

Celebrating Sinterklaas is always a joy for children but also for adults. This year we celebrate this event on December the 7th with some present and poems as well. I decided to make for all of us all some small handmade gifts with a limerick.

Zes zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes

Cadeautje nummer één

Deze is voor de vriend van jongste dochter. Je kunt hem helemaal gelukkig maken met lekker eten, toetjes en taartjes. Ik zag een Super Mario piranha plant op internet en vond dit wel passend bij zijn voorliefde voor lekker eten. Dit patroon werd wat aangepast vanwege mijn stofkeuzes. Alle stippen zijn met een zigzagsteek op de plant gestikt. De lippen zijn opgevuld met vlies om ze extra vorm te geven. Tanden zijn gemaakt van 3 mm dik vilt. Ik breide er een chocolate chip cookie bij om zijn voorliefde extra te onderstrepen. Het is maar goed dat ik van tevoren niet wist waar ik aan begon omdat ik uiteindelijk zo’n 18 uur ben bezig geweest om beide te maken

Present number one

This one is for the boyfriend of our youngest daughter. He loves a good dessert but also homemade biscuits. Ones I sew the Super Mario piranha plant I knew this was the perfect gift for him. NomNomNom is its name. Made of leftover fleece and felt. The Piranha plant already started eating a chocolate chip cookie.

Super Maria Piranha plant

Cadeautje nummer twee

Oudste dochter woont in een studio dat onderdeel is van een oud pand. Het pand staat in de buurt van een aantal eetgelegenheden. Zij kreeg een tijdje geleden nachtelijk bezoek: een muisje. Deze gebreide kerstmuis mag misschien wel bij haar blijven zeker omdat hij tegen de kou een vestje draagt en als zoenoffer een kerstpudding bij zich heeft. Het muisje is geheel in het rond gebreid evenals de kerstpudding. Zeven avonden werk zit er in dit kerstmuisje.

Eldest daughter had a while ago a night visitor. She lives in an old neighbourhood with lots of restaurants. Lucky for her this happened only once. This sweet little knitted Christmas mouse comes with a nice pudding and hopes he can stay with her because he’s very cold despite his knitted cardigan.

a very mice Christmas pudding

Cadeautje nummer drie

Jongste dochter is helemaal weg van konijnen. Ik maakte voor haar al eerder een keukenschort met een konijn erop. Dit slaapmasker is dan ook het perfecte cadeautje voor haar. De achterkant is van witte badstof. Ik stikte bij de oren fiberfill mee om ze wat extra volume te geven. Het roze binnenoor is eerst met een klein zigzagsteekje op het grijze binnenoor gestikt. Dit project kostte ongeveer 7 uur inclusief patroon tekenen.

Youngest daughter loves bunnies. I already made this apron for her so this sleeping mask is the perfect gift for her. The back his made the white terry cloth fabric to make it soft and nice to wear during the night. 

bunny sleeping mask

Cadeautje nummer vier

Manlief is nog steeds tevreden met zijn oude laptophoes die ik ooit voor hem maakte maar ik vond dat deze betere dagen heeft gekend. Meneer de Directeur is een laptophoes uit het boek ‘Zo geknipt 2’. Een leuk boek met diverse patronen waaruit ik al eerder de Tipsy bag maakte. De sluiting van mijn versie zit aan de lange zijde van de tas in plaats van de korte zijde. Het V-detail stikte ik dubbel zodat er een tunneltje ontstond waar ik een koord heb door reeg zodat er een relief ontstond. Ik ben ongeveer 8 uur bezig geweest met het maken van deze Meneer de Directeur laptophoes inclusief tekenen van het patroon.

Husband still carries his laptop in very old laptop sleeve that I made many years ago. It had seen better days so this ‘Zo geknipt 2’ Meneer de Directeur is for him.

Zo geknipt 2 Meneer de Directeur

Cadeautje nummer vijf en zes

Iedereen die in het bezit is van een stofschaar koestert deze. Ik bezit er twee. Deze hebben een lintje aan één van de handvaten om te voorkomen dat er iets anders mee geknipt wordt. Een schaaretui zou een nog betere oplossing zijn dus besloot ik er twee te maken. Nummer één heeft een beugelsluiting waarvoor ik zelf het patroon tekende en de schaar als vorm gebruikte. De scissors cozy stond model voor nummer twee waarbij ikzelf een passend patroon tekende. Ik had een beetje pech tijdens het maken van de tweede. Deze zou een flanel voering krijgen maar helaas bij het ging er iets mis: na het keren zat er een gat in het flanel. Tijd voor deze twee schaaretuis: 10 uur.

two scissor cozy's

I’ve made two scissor cozy’s for myself to protect my fabric scissors. Number one is my own design and for number two I used the scissors cozy tutorial.

two scissors cozy's

Gebruikte materialen

Alle zes zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes zijn gemaakt van materialen die al in een huis waren. Zo gebruikte ik een stuk elektriciteitskabel voor de stengel van de piranha plant. De ‘bloempot’ stond op mijn bureau. Kerstmuis is gebreid van restanten breigaren en het slaapmaskers van restjes stof. De laptophoes is van een oud kledingstuk. Een zojuist afgedankte theedoek vanwege de vele gaten voor de eerste schaaretui en afgedankte spijkerbroek voor nummer twee. Ik heb mijn voorpret gehad en nu maar afwachten hoe iedereen straks gaat reageren.

Zes zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes

Used materials

All gifts are made of materials that were already in the house. To insight of the piranha plant stem is made of an old piece of electric wire and the plant pot was standing on my desk. The mouse is knitted form leftover pieces of yarn just like the sleeping mask is made of leftover fabric. The laptop sleeve is made of a discarded piece of clothing. An old dish cloth is used for the first scissor cozy and a discarded jeans for the second one. I had so much fun making the presents and hope the receivers love them too.

2 Comments on Zes zelfgemaakte Sinterklaas cadeautjes

  1. War een supeleuke ideeën. Knap bedacht en gemaakt en zo mooi afgewerkt. Benieuwd wat de ontvangers zeiden bij ontvangst van hun zeeg gepersonaliseerde surprise.

    • Dank je wel. Jongste dochter vond haar slaapmasker geweldig. Iedereen heeft erg moeten lachen om de piranhaplant en ook haar vriend vond de plant hilarisch. Manlief was uiteraard zeer blij met zijn nieuwe laptoptas en ook oudste dochter omarmde haar muisje. Mijn scharen zijn nu beschermd voor grijpgrage vingers die er per ongeluk papier mee willen knippen. Ook de limericks waren een schot in de roos. Het was elke minuut waard.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.