Het eerste blogbericht van dit jaar ging over mijn uitdagingen voor 2019. Eén daarvan was het bijhouden van onze vleesconsumptie. Dit alles na het zien van ‘Je biefstuk in de ogen kijken voordat je het slacht‘ uitzeinding. Gemiddeld wordt in Nederland zo’n 77 kilo vlees per jaar per persoon gegeten. Dit komt neer op zo’n 210 gram per dag. 

My first 2019 blogpost was about challenges for 2019. One of my challenges was keeping track about our meat consumption. We saw on television a broadcast called Je biefstuk in de ogen kijken voordat je het slacht. The average meat consumption in the Netherlands is 77 kilo meat per year. This is about 210 gram on a daily base. 

De optelsom

Ik schrok daar best wel van en vroeg mij af: hoeveel vlees eten wij eigenlijk per jaar. Ik besloot onze vleesconsumptie bij te houden en uiteindelijk stond de teller op 26 kilo 350 gram voor ons tweeën maar ook inclusief de maaltijden voor gasten. Het viel mij reuze mee. Dit betekende dus iets meer dan 36 gram per persoon per dag.

vegan maaltijd met groenten

I was shocked by this number so I was wondering how much do we eat on a daily basis. One year of counting and I had bought 26 kilo 350 gram for the two of us but also for our dinner guests. This meant 36 gram per person per day.

vegetarische curry

Nationale week zonder vlees

Manlief houdt wel van een stukje vlees. Zonder iets tegen hem te zeggen deed ik mee aan de ‘nationale week zonder vlees’ campagne‘. Ik verraste hem op zondag met pannenkoeken. Hij is dol op pannenkoeken en ik vond dat hij wel een verassing verdiend had. Zeker gezien het feit dat hij niet doorhad. Manlief was zeer verrast dat er pannenkoeken op tafel stonden. Pannenkoeken bakken is niet zo mijn ding dus moet er aardig wat aan de hand zijn wil ik ze bakken. Toen hij hoorde waar hij de traktatie aan te danken had was hij meer dan verrast.

Boon Chili burgers

A week without meat

Husband like his piece of meat. Without saying anything to him I participated in the ‘nationale week zonder vlees’ campagne‘. On the last day I made pancakes. He was surprised about this treat. I’m not so fond of making them so he was wondering why I backed them. You can imagine that he was surprised when I told him he had eating for six days his dinner without noticing anything. 

salade met gefrituurde tuinboontjes

Wat gebeurde er na een week zonder vlees

Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het hele voorval van een week zonder vlees nog menigmaal vertelt wordt. Ik ben altijd al geen grote vleeseter geweest maar vind een stukje vlees op mijn tijd best wel lekker. Wij gaan in 2020 op deze voet verder zeker nu manlief gewoon één hele week zonder vlees blijkt te kunnen.

groenteschotel met Boon falafel balletjes

This story had been told many times to our family and friend. I’ve never been a huge fan of eating meat although there are times I like a piece of meat too. We continue this less meat consumption in 2020, especially now husband can do without meat for one whole week.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.