De eerste testversie van de Misusu Patterns Stereo Sweater bevatte ook een tuniek versie. Deze was ruim boven de knie maar eindigde niet als optie bij het definitieve patroon. Deze tuniek versie pracht mij wel op het idee om later een jurk versie te maken. Stofkeuze, uitvoering: in mijn hoofd zat de jurk al in elkaar. Direct na de Sinterklaasviering was een goed moment om aan de slag te gaan omdat ik dan nog genoeg tijd hebben om de Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress klaar te hebben voor de kerst.

The first test version of the Misusu Patterns Stereo Sweater also had a tunic version. This version didn’t ended up in the final pattern but the tunic version made me realise that I wanted to make a dress version for Christmas. 

Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress

Patroon aanpassen

Mijn sweaters zijn in maat CC en ik besloot voor de fitted Dress versie maat AA te gebruiken. Ik nam wat overruimte bij de taille weg en verlengde het patroon naar jurk lengte. Bij het opleggen van de patroondelen op beide stoffen bleek dat de petrolkleurige nepleer (een restant van de Misusu Doris skirt) net te smal was voor het middeldeel van de mouw. Ik haalde daar één centimeter weg en voegde bij de beide mouwdelen 0,5 centimeter toe.

Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress

Both sweaters are made in size CC but to give this dress a fitted look I decided to use size AA. I took some excess away from the waist area and added length at the hem. When I was pinning the pattern pieces on both fabrics I saw that the piece of faux leather fabric (a leftover piece form the Misusu Doris skirt) was just too small for both sleeve middle parts. I took away 1 centimeter from this pattern piece and added 0,5 centimeter to both outer parts.

Misusu Patterns Stereo Sweater

De uiteindelijke Misusu Patterns fitted Stereo Dress

Deze jurk zat redelijk vlot in elkaar. Ik had extra lengte aan de mouwen geknipt omdat ik twijfelde over een zoom of boord. De jurk kreeg uiteindelijk een zoomafwerking zodat de jurk in mijn ogen een meer sjieke uitstraling heeft. De combinatie van de zachte stof met verendesign en het nepleer voegt wat stoers toe aan de jurk. Ik ben dan ook dik tevreden met mijn fitted versie. Mijn versie zit als gegoten en de stof voelt lekker zacht aan. Prima jurk voor de kerst maar ook voor afspraakjes. 

jurk met berenprint design en neoleer

My Misusu Patterns fitted Stereo Dress version

This dress was fairly easy sewn together. I had added extra fabric at all the sleeve pieces because I wanted to see if a hem finish looked better than a sleeve band. As you can see this dress has sleeve hem. It gives this dress in my opinion a chic look and a less causal one. The combination of the soft fabric with the feather design and the faux leather adds some coolness. I’me very pleased with my Misusu Stereo dress. Perfect for Christmas but also for more daily wear and appointments. 

achterkant jurk

Tijd

Patroondelen aanpassen 1 uur; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 5,5 uur
Pattern alterations 1 hour; cutting 45 minutes; basting, stitching and finishing 5,5 hours

Kosten

Stof met veren design € 20,80; garen € 3,50
Fabric with feather design € 20,80; yarn € 3,50

Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress

Nog een paar feitjes bij deze jurk

Ik gebruikte voor mijn Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress 1.60 meter stof. Dit is twee keer de mouwlengte. De stof met verendesign is een Ponte di Roma die ik bijna twee jaar geleden kocht tijdens het Stoffenspektakel. Deze Ponte di Roma heeft ongeveer 40% stretch zodat deze al voelde stretch heeft om de aangeknipte kol moeiteloos over het hoofd te kunnen trekken zodat het nepleer (dat iets minder stretch heeft) zonder probleem als contraststof kon worden gebruikt.

Misusu Patterns Stereo Sweater

I used 1.60 meter fabric for my Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress which is twice the sleeve length. The feather design fabric is a Ponte di Roma bought almost two years ago at Stoffenspektakel. This fabcris has about 40% stretch which is more than enough to pull the dress over my head so I could safely use the stretch faux leather that has a lower stretch percentage.

4 Comments on Misusu Patterns Stereo Sweater becomes fitted Dress

    • Dank je wel. Ben er ook weer echt blij. Je hebt gelijk: De detaillering past echt wel bij mij. Het is altijd wel jammer dat ondanks alle moeite die we vaak steken in belichting en achtergrond lukt het inderdaad niet altijd om kleuren op de foto goed over te laten komen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.