Initiative Handarbeit is een initiatief gestart om de hoeveelheid plastic boodschappentasjes terug te dringen. Je kunt op hun website diverse patronen vinden waarmee je boodschappentassen kunt stikken, haken of breien.
Initiative Handarbeit started this year with a campaign to reduce the use of plastic shopping bags. One can find all kind of patterns on their website to make them. There are patterns for sewing, knitting and crochet.

Make Me Take Me boodschappentas

Make Me Take Me boodschappentas

Half oktober kwam de oproep voorbij voor een nieuwe swap: de kerstswap. Ik meldde me aan en kreeg kort daarna aanwijzingen van mijn swapmaatje. Zij gaf aanwijzingen qua kleur en dat Kerst niet echt haar ding is. Haar Pinterest pagina laat tassen, haken, quilts en recycling als borden zien. Recycling en tassen komen bij één in deze Make Me Take Me boodschappentas. Ik zag enige tijd geleden de Notabag voorbij komen. Een boodschappentas zowel te gebruiken als gewone draagtas maar ook als rugzak. Ideaal dus voor de komende kerstboodschappen.

Notabag

I decided to take part in a Christmas swap. My swap partner likes bags and recycling. I was inspired to make a convertible shopping bag after seeing the Notabag.

Mijn versie van de Notabag

Ik was net begonnen met het uitdokteren hoe ik de Notabag zelf zou kunnen maken maar dan heb je soms zomaar geluk. Deze DIY easy 2-way shopping bag bleek de perfecte instructie te zijn voor mijn Make Me Take Me boodschappentas. De stof is afkomstig van IKEA en was ooit een tablerunner.
De 5-puntige kerstster is gemaakt van 5-verschillende kerststoffen met goudkleurige stof aan de andere kant.

Notabag

I just tried to make a pattern for my version of the Notabag but then I found this DIY easy 2-way shopping bag tutorial. The fabric came from IKEA and used to be a tablerunner.
The 5-pointstar is made of five different fabrics with Christmas design and a golden fabric back.

5-point fabric Christmas star

Tijd en Kosten

Ik tekende in 30 minuten de ster, 60 minuten knippen, 8 uur stikken en afwerken. Alle materialen werden gevonden in huis.

Nota bag

I used 30 minutes to draft the star pattern, 60 minutes to cut all the pieces, 8 hours of sewing and finishing. All materials were already in our home.

Wat zat er in mijn swappakketje

Ik kreeg een werkelijk prachtig armbandje van minuscule kraaltjes en een knijpportemonneetje. Dit armbandje komt straks terug bij mijn nieuwe kerstjurk. Benieuwd naar mijn jurk? Je kunt de jurk komende donderdag zie op mijn blog.

kerstswap pakketje

I received this beautiful bracelet made of very small beads and a squeeze wallet. This bracelet will be worn with my new Christmas dress. You can see this just finished dress next Thursday.

armband van kraaltjes en knijpportemonneetje

2 Comments on Make Me Take Me boodschappentas

    • Dank je wel en graag gedaan. Het is inderdaad een geweldig initiatief van Initiative Handarbeit en Greeen bag Lady German om het gebruik van plastic draagtassen terug te dringen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.