Kleding is zo af en toe aan vervanging toe. Manlief zocht ook zo’n kleding uit en bij hem hadden een aantal kledingstukken betere dagen gekend. Zo ook zijn overhemden. De Sti(c)k Belgique uitdaging van Let’s Sti(c)k together was een mooi moment om twee Belgische patronen te combineren. Het inmiddels tiende overhemd voor manlief is een Zonen09 Theo meets LMV Bernie geworden.

Husband also has cleared out his wardrobe. Some of his shirts had seen better days. Autumn is already one month old and although we still have nice temperatures mornings and evenings are getting colder. Perfect time to make this time a long sleeved shirt for him.

zelfgemaakt overhemd met trui

Stofkeuze

Manlief kocht vorig jaar samen met oudste dochter een groene trui. Ik ging op zoek naar een stofje met wat groen in erin voor erbij. De stof werd uit eindelijk gevonden bij Sikkes. Het is een 100% katoenen stof met een klein verenprintje. De contraststof is een restant van de LMV Carrie jurk.

zelfgemaakt Theo overhemd

Husband bought last year a new sweater with eldest daughter. The sweater is green and I decided to make a matching shirt for it. I found this 100% cotton fabric at Sikkes. It has a small feather print in green and grey. The matching contrast fabric is a leftover from the LMV Carrie jurk.

overhemd broek trui combinatie

Zonen09 Theo meets LMV Bernie

De basis voor dit overhemd is het Zonen09 Theo hemd maar de staander en kraag is afkomstig van het LMV Bernie. Ik tekende daarvoor de halslijn van de LMV Bernie in het Theo overhemd omdat beide iets afwijken. De meeste tijd kostte stikken. Het overhemd is gestikt met wit garen maar bij de contrastdelen is ook met bijpassend grijs garen gewerkt.

Zonen09 Theo meets LMV Bernie

The body and sleeves comes from the Zonen09 Theo and the collar and stand from the LMV Bernie so I had redraft the Theo neckline. Stitching is done with matching colours. White for the shirt and contrast pieces with grey.

Zonen09 Theo meets LMV Bernie

Tijd

patroondelen op de stof leggen en knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 10 uur
arranging the pattern pieces on the fabric and cutting 45 minutes; basting, stitching and finishing 10 hours

trui met Zonen09 hemd en broek

Kosten

stof: € 10,43; garen € 2,50 (knopen komen van een zojuist afgedankt overhemd)
fabric: € 10,43; yarn € 2,50 (buttons came from a just discarded shirt)

flatlay herenkleding

Het volgende project

Ik ben ondertussen begonnen met het voorbereiden voor Sinterklaas en Kerst. Stofjes bij elkaar zoeken voor de ideeën die ik verzameld heb. Nog even terug naar de Sti(c)k Belgique uitdaging. Ik was uiteraard niet de enige die meedeed aan deze uitdaging. Nieuwsgierig hoe de andere het thema invulden? Girls in Uniform, Just Delphine, OOYAmade, Gezien bij Justine, vlijtig liesje knutselt, SewBel deden deze keer mee aan de uitdaging.

6 Comments on Zonen09 Theo meets LMV Bernie

  1. Een hemd, daar moet ik me ook nog steeds eens aan wagen… Maar als ik dit zie, heb ik er wel zin in, al is het toch echt wel veel werk! Bravo!

    • Dank je wel. Als je een blouse kunt stikken kun je ook echt een overhemd maken. Ik had de eerste keer ook koud watervrees maar het viel uiteindelijk reuze mee. De schouderpas kan soms wel wat geduld vragen maar als je de burrito methode gebruikt gaat ook dit van een leien dakje. Het Theo overhemd is echt een aanrader: goede en uitvoerig uitleg met duidelijke illustraties en ook in de LMV vindt je een duidelijk stappenplan. Kortom niet bevreesd zijn en manlief een keer verrassen met een zelfgemaakte overhemd. (Tissues du Chien vert heeft leuke katoenen stoffen voor overhemden)

    • Dank je wel. Beide zijn inderdaad goed op elkaar af te stemmen en ik vind de vierkante staande echt prachtig. Weer eens iets anders dan de gebruikelijke ronde afwerking.

    • Haha leuk dat je dat zegt want het overhemd is meer bedoeld voor zijn vrije tijd dan voor onder een pak. De combinatie van beide patronen valt reuze mee hoor. Ik denk dat ookjij er niet zoveel moeite mee zou hebben.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.