Iedereen die wel eens een kijkje op mijn blog neemt weet dat mijn voorkeur uitgaat naar T-shirts. T-shirts zijn echt geweldige basics. Christina Albeck is de ontwerpster van dit Wardrobe by Me Wardrobe Builder patroon. Een uitgelezen kans om mee te doen aan de testronde van dit patroon.

Wardrobe by Me Wardrobe Builder

De Wardrobe by Me Wardrobe Builder T-shirt

De Wardrobe Builder is een fitted T-shirt. Het Wardrobe Builder patroon heeft 5 verschillende neklijnen, 6 mouwlengten maar ook 3 lengten. Je kunt dan ook een eindeloze hoeveelheid combinaties met dit patroon maken.

T-shirt patroon mt variaties

Dit patroon telt 24 pagina’s en is zo opgebouwd dat je de variaties afzonderlijk kunt uitprinten. Het patroon is ontworpen voor lichaamslengte 1.72 m wat een verademing is omdat gewoonlijk patronen ontworpen zijn (en worden) voor 1.68 m. 

Wardrobe by Me Wardrobe Builder

Mijn versie

Ik koos voor de lange mouw, een ronde hals en een ronde onderkant. Deze ronde onderkant heeft als extra voordeel dat de rug niet zo snel bloot komt als je gaat zitten. De tweekleurige stof komt uit de voorraad. Deze zomer gekocht vanwege het design maar ook de rood/zwarte kleurcombinatie.

rugzijde T-shirt

Ik nam maat 4 over en liet de schouderlengte naar maat 8 lopen. Dit T-shirt heeft een asymmetrische look wat als gevolg had dat er twee uur is gaan zitten in het opleggen van de patroondelen. De asymmetrie komt ook terug in de mouwen: ééntje rood en ééntje zwart. 

stof oplegging voor asymmetrisch T-shirt

Mijn Wardrobe by Me Wardrobe Builder ervaring

Deze Wardrobe Builder is niet mijn eerste ervaring met een Wardrobe by Me patroon. De Summer Tulip Top en Cargo shorts gingen aan deze test vooraf. De Wardrobe by Me patronen zijn altijd eenvoudig aan elkaar te plakken zonder dat je randen hoeft af te knippen. Je moet wel goed opletten of je A0 of A4 hebt geprint omdat beide een andere aanleglijn kennen.

Een T-shirt stikken is natuurlijk geen rocket science. Dit patroon heeft toegevoegde naadwaarden: 0.7 mm voor de naden en 2.5 cm voor de zoom. Je kunt dan ook direct na het knippen het T-shirt in elkaar zetten zeker als je in het bezit bent van een lockmachine. De bijgeleverde instructies laten goed zien hoe de verschillende neklijnen gestikt moeten worden.

T-shirt rug

Tijd en Kosten

Tijd: patroon plakken 30 minuten; patroon op stof leggen en knippen 2 uur; stikken en afwerken 3 uur (ik stikte de mouwen en zomen afwisselend met rood en zwart garen)
Kosten: patroon is voor mij als tester gratis; print- en plakkosten € 3,70; stof € 12,50; garen € 2,50

Wardrobe by Me Wardrobe Builder

Wardrobe by Me Wardrobe Builder

De naamkeuze voor dit patroon zegt genoeg: dit is een echte wardrobe builder. Je kunt met dit patroon alle kanten op omdat je maar liefst 90 variaties mogelijkheden hebt zodat het voor elke seizoen bruikbaar is.

Wardrobe by Me Wardrobe Builder

Ik ben dan ook meer dan tevreden met mijn zojuist gemaakt versie maar wil zeker van de zomer ook een boothals versie maken. Je bent opzoek naar een T-shirt patroon met veel variaties? Deze Wardrobe by Me Wardrobe Builder is een echt een aanrader. Je kunt nu tot 10 oktober het patroon kopen voor $ 9.00 in plaats van $ 11.00.


2 Comments on Wardrobe by Me Wardrobe Builder

    • Dank je wel voor het compliment. Het is inderdaad een geweldig patroon. De meeste patronen bieden meestal niet zoveel variaties. Een patroon waar iemand die pas gewonnen is met zelf kleding maken zeker veel plezier aan zal beleven. Een ja de stof. Dat was gewoon één van de stofjes die je ziet liggen als je op zoek bent naar iets anders.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.