Deze Twee Bernina Zonnige Zomerjurken zijn voor de Stichting Dress a Princess. Deze stichting deed een oproep op Facebook om jurkjes voor meisjes in Tanzania te maken. Deze meisjes zitten op de Matumaini Primary School van het Leger des Heils in Tanzania. Deze school zet zich in voor kinderen met een handicap en albino kinderen.
Je hebt vermoedelijk wel eens gezien dat ik met enige regelmaat kleding maakt voor Stichting Babyspullen. Ik kon dan ook deze oproep niet aan mij voorbij laten gaan. Mijn kledingkast is goed gevuld en deze meisjes moeten het vermoedelijk met veel minder doen. Ik meldde mij aan en kreeg een mail terug met de maten van twee meisjes en stof voldoende om twee jurkjes te kunnen maken.

Driessen stoffen by Lisan

Patroon

Zomerjurk met contrasterende hals- en mouwboorden

Velen van jullie kennen dit gratis patroon misschien wel: de Bernina Zonnige Zomerjurk. Een eenvoudig te maken patroon met een goede beschrijving en fotoillustraties. De stof ging de wasmachine in, patroon geprint en voor beide maten in orde gemaakt.
Beide jurken kregen een persoonlijk tintje door de hals- en mouwbiezen af te werken met een restant effen jersey in twee verschillende kleuren. Middenachter zit een lusje om de jurk op te kunnen hangen waaraan een klosje hangt met de naam van het meisje erop voor wie de jurk bedoeld is.

Zonnige zomerjurk

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 9 uur
Kosten: patroon printen € 1,00; stof was een donatie en wordt verkocht door Driessen; garen € 2,50

Twee Bernina Zonnige Zomerjurken

Volgende Project

Deze Twee Bernina Zonnige Zomerjurken luiden tevens het einde in van de zomer. De dagen worden alweer korter, ’s ochtends en ’s avonds is het frisser dus tijd om te gaan nadenken over het maken van passende kleding.

Twee Bernina Zonnige Zomerjurken


Ik heb mijn kledingkast aan een grondige inspectie onderworpen evenals manlief heeft dat gedaan. We hebben beide van enkele kledingstukken afscheid (moeten) nemen dus de komende weken worden deze vervangen door nieuwe vervangende kledingstukken van mijn hand.

4 Comments on Twee Bernina Zonnige Zomerjurken

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.