Misty Richardson ontwerpt speelgoed voor kinderen. Dieren maar ook een pop met een karakteristiek uiterlijk zoals een relatief groot hoofd ten opzichte van het lijf. Zij deed eind augustus een give-away vanwege het feit dat de schoolvakanties er bijna op zaten. Je kon aangeven welk patroon uit haar collectie je voorkeur had. Ik gaf aan dat ik graag een Misty’s Whimsies Genderneutrale Oakley Doll wilde maken. Misty vond het schijnbaar een leuk idee zodat ik in het bezit kwam van het patroon.

Note: Misty’s Whimsies patronen zijn niet meer leverbaar.

genderneutrale pop met scotty dog

Genderneutraal

Genderneutraal draait om het vermijden van de klassieke rolpatronen. Geen onderscheid maken tussen mannen en vrouwen zowel qua taalgebruik als bij de dagelijkse omgang. Gelijke behandeling op school, werk en alle andere openbare ruimtes.

Misty's Whimsies Oakley doll back to school

Diverse kledingmerken hebben tegenwoordig ook gender neutrale kinderkleding in hun collectie. Onze ouders gaven mijn zusje en mij diverse soorten speelgoed. Auto’s en poppen maar ook LEGO om mee te spelen. Qua kleding hing er van alles in de kast, zowel rokken als broeken maar ook truien en vestjes.

pop met kleding

Mijn Genderneutrale Oakley Doll

Mijn genderneutrale doll is gemaakt van diverse restanten. Hoofd, benen en armen zijn van ongebleekt katoen die licht bijgekleurd is door de stof een middag in de thee te leggen. Ik heb de armen boven doorgeknipt zodat het idee ontstaat dat de pop een T-shirtje aan heeft met mouwen.

pop met dungarees en T-shirt

Het haar is aan de voorkant op de ‘figuurnaad’ in tweeën geknipt zodat er meer een scheiding is ontstaan. Tuinbroeken zijn een favoriet kinderkledingstuk dus deze doll heeft er ook één die ik zelf ontwierp. De doll heeft op de rug een rugzak met trekkoord zodat het ‘Back to School’ thema compleet is.

Misty’s Whimsies Genderneutrale Oakley Doll

De beanbag

De Genderneutrale Oakley Doll was klaar en zat op het randje van onze televisiekast. Ik begon na te denken over iets waar de doll op kon zitten. Een beanbag leek wel een leuk idee. Ik maakte een schetsje en ging op zoek naar materiaal.

beanbag voor pop

Een oude vervilte trui van manlief was prima geschikt hiervoor. Na het tekenen van het patroon kon het knippen en stikken beginnen. Zero waste kwam ook hier weer om de hoek kijken: de beanbag is gevuld met alle restjes van dit project.

beanbag opvullen met restanten

Tijd en Kosten

Tijd: Oakley Doll knippen, stikken en afwerken 8 uur; tuinbroek tekenen en maken 4 uur; rugtasje 90 minuten; beanbag tekenen en maken 5 uur
Kosten: het patroon van de Misty’s Whimsies Oakley Doll was gratis (patroon is te downloaden als pdf en kost $ 16,00 – € 14,50); printen € 0,25; alle gebruikte materialen zijn restanten of afgedankte kleding

Misty’s Whimsies Genderneutrale Oakley Doll

Het resultaat

Je kunt op internet een aantal genderneutrale poppen vinden. Deze genderneutrale pop was best wel een uitdaging. Neutrale kleuren kiezen, haardracht maar ook de kleding. Het T-shirtje was relatief eenvoudig en spijkergoed tuinbroek leek de meest veilige keuze. Jullie mogen het zeggen: geslaagd of niet?

4 Comments on Misty’s Whimsies Genderneutrale Oakley Doll

    • Dank je wel. Met thee kleuren ga je nooit te ver. Al verschilt de kleur intensiteit wel per stofsoort. De ene stofsoort neemt meer kleur op dan een andere. Als je wat koffie toevoegt wordt de stof donkerder en bruiner, maar ook hier geldt weer voor dat je stofkeuze veel invloed heeft op het resultaat.

  1. I really like the idea of a gender neutral doll – it makes so much sense and it is important that all children play with dolls irrespective of their gender.

    • It really is important that all genders can play with the toys they like. I hope that a gender neutral doll can be one of those toys.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.