We kunnen niet zonder kleding. Elke dag staan we voor de kledingkast en vragen ons af ‘wat zal ik vandaag aantrekken’. Sommige kleding spreekt je niet meer aan.

Misusu Olli pants en Rowan Tee

Je kunt deze kleding inleveren bij diverse inzamelpunten. Aan andere kleding ontbreekt een knoop of heeft een los naadje. Kapotte kleding kun je herstellen. Met naald en draad kost het je vaak niet meer dan 10 minuten en het kledingstuk kan weer gedragen worden.

Lastiger zijn de stukken waar je op uit gekeken bent. Je kunt proberen deze kleding een tweede leven te geven. Dat is iets wat ik graag en dus was de Misusu Freekin’ best upcycle 2019 een kolfje naar mijn hand.

Misusu Freekin’ best upcycle 2019 uitdaging

Ik doe graag refashions maar ook recycling. Je kunt ze dan ook in diverse blogberichten terug vinden. Ik deelde enige tijd geleden deelde ik mijn 5 tips voor een succesvolle refashion. Mijn laatste refashion is genomineerd en staat op de shortlist bij Misusu. Iemand was zelfs zo enthousiast dat zij naar een volwassen versie verlangt. 

Misusu Olli pants en Rowan Tee

Genomineerd zijn is uiteraard al een eer op zich maar als je dat eenmaal bent wil je natuurlijk ook graag winnen. Jij kunt mij helpen door op dit stemformulier voor mijn refashion te kiezen. Tot slot het goede nieuws voor de stemmers. Jij kunt ook een prijs winnen als je het stemformulier hebt ingevuld.

Goedkope kleding recycling

We kopen vaak te goedkope kleding. Eén van de problemen is dat goedkope kleding meestal van slechte materialen is gemaakt. Het slijt daardoor sneller en vertoont dan ook snel sporen van slijtage. Ritsen gaan ook vaak snel kapot. Vervangen van zo’n rits is meestal zinloos: het zal namelijk zelden de levensduur van een dergelijk kledingstuk verlengen. Het hergebruik van goedkope kleding is beperkt. Poetslap of anders de verbrandingsoven.

Kapotte kleding herstellen

Hoe eerder je kapotte kleding en andere zaken herstelt hoe eerder het weer draagbaar of bruikbaar is. Een knoop aanzetten, een naadje herstellen: het is zo gedaan. Je kunt dit doen op het moment dat je het:

  1. In de was doet
  2. Als je de was opvouwt
  3. Je met je zelf een afspraak hebt gemaakt over wanneer je kleding herstelt

Ik doe het tijdens de was opvouwen. Lekker kopje thee erbij en een leuk muziekje. Huisgenoten zijn je vaak meer dan dankbaar.

2 Comments on Misusu Freekin’ best upcycle 2019

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.