Ik tekende in voor een swap en de opdracht was om materiaal te gebruiken wat je al in huis had. Mijn swapmaatje gaf wat aanwijzingen over kleur: liever geen bruin of beige. Zij maakt vooral kleding voor zichzelf en soms voor man en kinderen.
Mijn swapmaatje bleek daarnaast ook sportief bezig te zijn. Hardlopen, regelmatig de sportschool te bezoeken en fietsen.
Een handige tas leek een prima idee maar wat voor één dat was de vraag. Fanny packs zijn op het moment een mode item. Ze worden niet alleen op de heup gedragen maar ook kruistlings over de borst of op de rug. Patronen zijn er in overvloed. Ik koos voor de Initiative Handarbeit Mach Dein Ding.

doorstikken

Materiaal en patroon voor Initiative Handarbeit Mach Dein Ding

De opdracht was dus om materiaal te gebruiken wat je al in huis had. Ik maak graag tassen van oude jeans. Dit is heerlijk stevig materiaal met karakteristieke tekening van het dragen maar ik wilde deze keer de tas in een wat nettere uitvoering.

Fanny Pack materiaal

Je kunt het patroon met beschrijving (in het Duits) voor de Mach Dein Ding fanny pack gratis downloaden en er is ook een video (Duits gesproken) beschikbaar die goed laat zien hoe je deze fanny pack maakt.

Fanny Pack van jeans

Mijn Mach Dein Ding versie

Ik vond in mijn voorraad ook twee rode ritsen, een musketon en sluiting. Het tasgedeelte werd in drieën gesplitst en het middenstuk doorgestikt met rood garen. Ik kwam tijdens mijn zoektocht naar een patroon ook de Patty Doo Ruby Bag tegen. Deze tas heeft een dubbel functie en is zowel als Fanny pack te gebruiken als schoudertas.

schoudertas van jeans

Een fantastisch idee en dus kreeg deze Mach Dein Ding ook een dubbele functie. De tas heeft dan ook aan de achterkant twee ‘lussen’ waardoor de heupband verwijderd  kan worden.

Initiative Handarbeit Mach Dein Ding

Beide zijkanten hebben lussen met een D-ring waaraan een schouderband kan worden bevestigd. Mach Dein Ding heeft daarnaast een afsluitbare binnenzak en een sleutelkoord. De franje die aan de ritstrekker hangt is gemaakt van de zijnaad.

Fanny Pack met inhoud

Deze Fanny Pack heeft niet alleen ruimte voor een mobiele telefoon, portemonnee, sleutelbos maar ook voor een make-up tas, notitieboekje en pocket boek. 

Fanny Pack met afsluibare binnenzak

Hoeveel tijd stak ik in de Mach Dein Ding

knippen 60 minuten; stikken en afwerken 12 uur

Fanny Pack op de rug

Zero waste missie

Deze afgedankte jeans is al eens eerder gebruikt voor de Patty Doo Geo bag. Ik eindigde na deze Fanny Pack met iets wat leek op een korte broek lag en wilde ook deze een bestemming geven.

restant jeans

Benieuwd wat ik maakte? Je hoeft niet lang te wachten want je kunt het morgen al zien.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.