Ik heb nog totaal geen inspiratie om herfst- en winterkleding te gaan maken. Sinds vorige week hebben we weer ‘normale’ temperaturen. Het begint dan ook een beetje te kriebelen om wat voor de komend seizoen te gaan maken. Ik begon tijdens deze lente met het breien van een jongens vestje dat uiteindelijk aan het begin van augustus af was. Een mooie start om er nog wat passende items bij te maken om dan te eindigen met een 4-piece Homemade Jongens Winter Set.

Bergère de France knitted cardigan

Het gebreide vestje

Je kunt het patroon voor dit vestje vinden op Ravelry. Het patroon (Frans en Engels beschrijving) is goed te volgen. De notatie voor het minderen van de armsgaten, schouder en nek week echter af van wat ik gewend ben.

Bergère de France knitted cardigan met beanie

Ik kwam er dan ook na 4 toeren breien achter dat de armsgaten wel een erg vreemde vorm zouden krijgen. Bovendien bleven er nauwelijks steken over. Dit vestje is voor een éénjarige jongetje. Twee bollen van 50 gram en een restje zwarte breigaren zijn genoeg om dit vestje te kunnen breien.

Misusu Max Tee en broekje

De drie andere kledingstukken

Het broekje is van een zelf getekend patroon dat vergroot is naar maat 80/86, het beanie patroon is ook vergroot en het Misusu Max Tee patroon is gebruikt voor het T-shirt. Ik werkte het broekje aan de onderkant af met ribstof zodat het broekje gedurende de koude maanden goed rondom de enkels sluit.

Vestje, broekje, Misusu Max Tee, beanie

De Max Tee heeft deze keer een ronde hals. Je hoeft daarvoor alleen maar de schouderpas aan te leggen op het achterpand en voorpand zodat je een schoudernaad krijgt. Deze  4-piece Homemade Jongens Winter Set gaat wederom naar de Stichting Babyspullen.

4-piece Homemade Jongens Winter Set

Tijd en Kosten

Tijd: vestje breien 40 uur; knippen, stikken en afwerken broekje 3 uur, Misusu Max Tee 2,5 uur, beanie 1 uur
Kosten: stoffen zijn afkomstig van donaties of uit mijn restanten doos; garen € 2,50; elastiek € 0,50; knopen € 2,50

4-piece Homemade Jongens Winter Set

Wat komt er na deze 4-piece Homemade Jongens Winter Set

Ik ben ondertussen gestart met een bijzonder project. Ik heb namelijk een patroon gewonnen bij een giveaway. Het thema van de giveaway was ‘back to school’. Je wilt natuurlijk graag weten welk patroon het is of wat het gaat worden maar dat houd ik echter nog even voor mij. Volgend week staat het op mijn blog met het verhaal erbij.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.