Ik schreef het al in mijn Misusu Doris Skirt Ladies versie blogpost dat jongste dochter en ik het Misusu Patterns Doris skirt allebei erg leuk vonden toen we het op IG zagen.
Jongste dochter had net als ik ook stof gevonden bij het Holland Stoffenhuis. Zij was gevallen voor een groenige/blauwachtige nepleren iets rekbare stof om er door mij een kokerrok van te laten maken maar nu vroeg zij of de stof ook gebruikt kon worden voor een Nepleren Misusu Doris skirt versie.

Nepleren Misusu Doris skirt

Van stof naar rok

Deze stof heeft een suede look met een print dat iets weg heeft van een dierenhuid en is gemaakt van polyester met een beetje elastan voor de rek.
Het stofadvies voor de Misusu Doris skirt is stof met een stretch van minstens 40% stretch. Deze stof voldeed daar net niet aan. Een test leverde iets tussen 30-35% op. Deze stof is daarnaast ook nog eens aan de dunne kant en daarom liet ik in deze keer de zakken vervallen.

Nepleren Misusu Doris skirt


De Nepleren Misusu Doris skirt is simpel gezegd een kopie van mijn Doris behalve dan dat deze gemaakt is in maat FF. Ik maakte het bijpassend paspelband van een restant ‘goudkleurig’ voeringstof.

zij zicht Misusu Doris Ladies skirt

Bijpassend T-shirt voor de Nepleren Misusu Doris skirt

Jongste dochter en ik bezochten op Tweede Pinksterdag het Stoffencircus in Leiden.

voor Misusu Doris skirt


Zij zag daar een coupon liggen in een soort van panterprint met diverse kleuren en vroeg of het voldoende was voor een T-shirt. De coupon werd afgerekend en ik nam het mee naar huis. Groot was de verrassing toen volgende dag bleek dat de kleuren ‘verdwenen’ waren. Ik stond dus voor een raadsel. De stof werd voor het raam gelegd om een foto te nemen om aan jongste dochter te laten zien. Een wonder geschiedde: de zon scheen en de kleuren kwamen weer langzaam op.

achter Misusu Doris skirt

Zij had dus onbedoeld toverstof gekocht. Een leuke verrassing. Ik gebruikte het zelf getekend patroon dat ik maakte voor haar jurken.

T-shirt van toverstof met panterprint

Tijd

Misusu Doris skirt: patroon printen en plakken 30 minuten; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 7 uur
T-shirt: knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur

petrolkleurige Misusu Doris skirt

Kosten

Misusu Doris skirt: stof € 10,00; garen € 3,50
T-shirt: stof € 5,00; garen € 2,00

4 Comments on Nepleren Misusu Doris skirt

    • Dank je wel en jongste dochter blij maken is natuurlijk altijd fijn. Ik had wel eens van toverstof gehoord maar misschien omdat we niet actief op zoek naar waren hebben we er ook niet bij stil gestaan dat het wel eens toverstof kon zijn.

    • Dank je wel. Ik vroeg mij in eerste instantie af of we het wel goed gezien hadden toen we de stof kochten. De zon scheen nogal fel die dag, maar toen ik de stof meenam naar het raam kwamen als bij toverslag de diverse kleuren weer terug.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.