Ik besloot dit jaar deel te nemen aan de Misusu FREEkin’ Sewing Challenge 2019 uitdaging. Misusu heeft een fantastische collectie patronen die je kunt kopen maar ook geweldige gratis patronen waarvan ik de Rowan Tee en de Max Tee al eens gebruikte. De Olli shorts en pants lagen nog steeds ongebruikt uitgeprint klaar. Een mooi moment dus om er mee aan de slag te gaan.

Misusu upcycle uitdaging

Drie Misusu FREEkin’ Sewing Challenge 2019 categorieën 

Misusu jongens setje

De Misusu uitdaging kent dit jaar drie categorieën:
Beste Hack/Mashup
Beste Upcycle
Beste Bold
Ik besloot te gaan voor de beste upcycle. Mijn voorraad afgedankte kledingstukken is tenslotte groter dan mijn stoffenvoorraad.
Ik vond een afgedankt Tank Top met een vlinderpatroon ooit gedragen door jongste dochter. Een streep T-shirt van manlief, twee polo’s uit een donatie en ook een T-shirt van een roei-evenement. Alles in blauw tinten.

Setje één

Het eerste setje is voor een jongetje en heeft maat 86. Ik maakte de Olli pants van het streep T-shirt waarbij afwisselend de goede en verkeerde kant van de stof is gebruikt.

afgedankt streep T-shirt

De mouwen en hals zijn van het Rowan Tee zijn afgewerkt met stroken zwarte jersey dat als piping band nog net zichtbaar is.

afgedankte roeievenement T-shirt

De rug kreeg een applicatie in de vorm van de origami boot dat ook een gratis patroontje is van Misusu.

origami boot applicatie

Setje twee

Het tweede setje is voor een meisje en heeft maat 80.

Misusu Rowan and Olli pants

Ik begon met de Rowan Tee waarvan de mouwen en hals net zoals de jongens versie zijn afgewerkt met stroken jersey maar in dit geval met wit.

afgedankt T-shirt met vlinder print

Het broekje is gemaakt van de Olli pants. Dit broekje bestaat uit drie patroondelen: voorpand, achterpand en tussenstuk. Het originele broekje is gevoerd maar ik liet het in deze versie achterwege.

Misusu Olli pants pocket

Ik gaf de zakken een ‘pofferig’ uiterlijk door het patroon op diverse plekken in te knippen en iets uitgewaaierd neer te leggen. Zakranden en onderrand van de broek zijn met het laatste restant van de vlinderstof afgewerkt.

Misusu Rowan Tee

Tijd

Jongens setje: los tornen afgedankte kleding 2 uur; knippen broek en T-shirt 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 8 uur
Meisjes setje: los tornen afgedankte kleding 2 uur; knippen broek en T-shirt 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur

T-shirt voor Olli pants

Kosten

Print en plakkosten: €3,75; Alle overige materialen komen uit donaties of zijn restanten

refashion

Misusu FREEkin’ Sewing Challenge 2019 setjes

Deze setjes zijn wederom bestemt voor de Stichting Babyspullen. Ik heb ondertussen nog één nieuw setje in gedachte. Dit setje is tevens voor een andere uitdaging. Je kunt volgende week zien wat het geworden is.

2 Comments on Misusu FREEkin’ Sewing Challenge 2019

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.