Ik kwam begin augustus op Instagram naast de Misusu Freekin’ Challenge ook nog een andere uitdaging tegen. Deze uitdaging draait om een verweesd kledingstuk uit je kledingkast nieuw leven in te blazen.
Je kon vorige week twee Misusu setjes zien. Deze zijn voor de Misusu Freekin’ Challenge maar deze Alter it August Misusu Olli pants doe ik mee in beide uitdagingen.

Freekin' Misusu challenge en Alter it August

Het verweesde kledingstuk voor de Misusu Ollie pants

Ik vond ergens achter in de kledingkast een dunne gestreepte broek ooit gekocht om te dragen op warme zomerse dagen als relax broek. Ik zal hem misschien één of twee keer gedragen hebben maar duidelijk geen winner.

afgedankte broek

De broek werd uit elkaar gehaald, gewassen en gestreken. Plannen werden gemaakt en herzien. Het bleek allemaal te weinig om er iets zinnigs voor mijzelf van te maken. Het Misusu Olli pants patroon lag nog op tafel en dat bleek er precies geschikt voor te zijn.

Misusu Olli pants

Mijn Alter it August Misusu Olli pants versie 

Ik maakte de bovenkant zakken een beetje schuin, werkte de onderkant van de broek af met een brede ‘zoombies’ en verwerkte de strepen horizontaal.

Misusu Olli pants met omslag

De ‘zoombies’ is dubbel zodat deze omgeslagen kan worden. Het elastiek is niet mee gestikt zoals de instructies aangeven maar ingeregen in een tunnel.

Misusu Max Tee met reverse appliqué boot

Ik bleef zitten met een paar klein restanten van de gestreepte stof maar ook met twee voorkanten van de blauwe polo’s waar ik de meisjes Olli pants van maakte.

reverse appliqué

Voldoende materiaal voor een bijpassend T-shirt en deze keer met een boot in reverse appliqué. Het Max Tee patroon werd een beetje aangepast.

Misusu Max tee met reverse appliqué

Ik maakte er een V-hals versie van. Zomen van mouw en Tee zijn met rood garen gestikt evenals de reverse appliqué boot.

refashion

Tijd

Olli pants: uit elkaar halen afgedankte kleding 90 minuten; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Max Tee: knippen 30 minuten; stikken en afwerken reverse appliqué boot 90 minuten; rijgen, stikken en afwerken 3 uur

Misusu Max Tee en Misusu Olli pants

Kosten

Alle materialen komen van afgedankte kleding, donaties of zijn restanten

Misusu kleding

Alter it August Misusu Olli pants en Misusu Max Tee

Ik had nog nooit een reverse appliqué gedaan maar ben zeer tevreden met dit resultaat. Het rode stiksel voegt een leuk accent toe. Het geeft in combinatie met de blauwe kleur van de Tee en het streepje een maritiem look. Dit setje gaat ook weer naar Stichting Babyspullen. 

2 Comments on Alter it August Misusu Olli pants

    • Dank je wel en daar doe ik het een beetje voor: Iets bijzonders, speciaals en unieks maken voor kinderen die via de Stichting kleding ontvangen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.