En dit is het dan geworden: de Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts. Het bijpassend item bij het Farbenmix FÖHR Herren Shirt. Een korte broek is natuurlijk een onmisbaar item in de zomer.
Manlief is gek op Cargo shorts. De grote, diepe opgestikte zijzakken zijn erg handig tijdens een fietstocht of wandeling voor de telefoon en mapje met betaalkaarten.
Tijd dus om iets te vertellen over het maken van deze Cargo shorts.

Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

Gebruikte stof en maat

Ik koos voor dit patroon vanwege de aangeknipte tailleband. Manlief klaagt wel eens dat tijdens het fietsen rechte, opgezette taillebanden niet altijd even lekker zitten. Een aangeknipte tailleband zo mogelijk een oplossing kunnen zijn.

Men's Cargo shorts Wardrobe by Me


Ik vond deze stof bij Sikkes en nam 1.25 meter mee naar huis. Dit is de hoeveelheid die je nodig hebt voor een model zonder cargozakken. Het is een licht rekbare, dunne stof met een keperbinding.
De maat van deze cargo shorts is 33 en bepaald aan de hand van één van de broeken van manlief. 

Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

Mijn ervaring met de Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

Je krijgt een duidelijke (Engelse) beschrijving met illustraties bij het patroon. Maten zijn aangegeven in inches en centimeters. Naadwaarden zijn toegevoegd als ook duidelijke instructies welke patroondelen uit de stof en versteviging geknipt moeten worden. Ik besteedde veel tijd hoe alle benodigde patroondelen op de stof te leggen maar het resulteerde uiteindelijk in slechts een kleine hoeveelheid stofrestjes.

WbM Men's Cargo Shorts

Ik las eerst de beschrijving zorgvuldig door alvorens aan de slag te gaan. Zeker geen overbodige luxe als je een dergelijke broek nog nooit gemaakt hebt. De constructie van de achterzak was nieuw voor mij en ook het verwerken van een aangeknipte tailleband. De gulp constructie is iets anders vanwege de aangeknipte tailleband maar ook hier is de instructie duidelijk beschreven.

achterzakken Men's cargo Shorts

Zakken zijn gemaakt van een lichtere soort stof dan de twill. Ik werkte de zakken en tailleband met biaisband van voeringstof af.

Manlief en zijn Cargo shorts

Wat vindt de drager van zijn Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts?
Manlief is zeer tevreden. De aangeknipte tailleband bevalt prima. Hij heeft slechts één verbeterpuntje en dat is de diepte van de steekzakken. 

Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

Zijn telefoon past er in maar wil er tijdens het zitten wel eens uitvallen. Deze worden bij een volgende exemplaar dan ook dieper. Ik zal hiervoor wel het patroon van de steekzakken aan moeten passen zodat deze niet in de weg zitten als de cargozakken met klep opgestikt moeten worden.
Jongste dochter staat volgende keer weer op mijn catwalk.

Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aan elkaar plakken 30 minuten; knippen shorts, zakvoering en biaisband 90 minuten; rijgen, stikken en afwerken 12 uur
Kosten: Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts patroon € 11,57; print- en plakkosten € 4,85; stof € 15,00; versteviging € 0,50; garen € 5,25; rits € 2,00; knoop € 0,50

6 Comments on Wardrobe By Me Men’s Cargo Shorts

  1. Een hele mooie broek is dit geworden. Fijn dat je zo uitgebreid beschrijft wat de ‘pijnpunten’ zijn. Ik maakte al eens een short voor mijn ventje, maar ben op zoek naar een ander patroontje. Deze is zeker een kanshebber.

    • Dank je wel. Ik wil graag eerlijk zijn over zaken waar ik tegenaan ben gelopen (tenslotte is mijn blog naast het naar buiten treden met mijn projecten ook mijn eigen naslagwerk). Ik kan mij herinneren dat jij de LMV Louis hebt gemaakt en ook dat je partner ook met de diepte van de zakken tobt. Telefoons worden tegenwoordig ook zo groot. Ik heb de Louis nog op mijn lijstje staan omdat ook dit patroon een aangeknipte tailleband heeft. Daarnaast vind ik de opgestikte kontzakken van de Louis echt mooi. Misschien een idee om eens samen een tegenverhaal te maken om te schrijven over onze ervaring met het andere patroon. Eerst maar eens stof vinden.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.