Ik gaf bij de Driemaal Izzy top legging combinatie aan dat ik voor de Stichting Creatief voor Babyspulletjes iets voor jongens zou gaan maken. De Stichting gaf aan dat er vooral een behoefte was aan T-shirts.
Ik ging eerst maar eens op zoek naar patronen en zocht diverse stoffen bij elkaar. Een beetje colour blocking leek wel een goed idee.

Vier Colour Blocked Misusu Jongens Tees

Patronen en Stoffen

Ik vond bij Misusu twee leuke gratis patronen: de Misusu Max Tee en de Misusu Rowan Tee. De Max Tee heeft een apart ingezette knoopsluiting in het voorpand voorpand waar je heerlijk mee kunt ‘spelen’ en de Rowan Tee heeft een iets oversized fit met aanknipte mouwen. Je kunt de Rowan ook in een lange mouw versie maken.
De stoffen voor deze vier Colour Blocked Misusu Jongens Tees zijn restanten afkomstig van diverse kledingstukken die ik in de afgelopen periode maakte. 

Misusu Max Tee

Eerste twee Colour Blocked Misusu Jongens Tees

Ik begon met de Max Tee. Een niet direct voor de hand liggende keuze maar met de bijbehorende beschrijving prima te doen. Als het inzetstukje op het voorpand, de schouderpas aan het rugpand is gestikt en de schoudernaden zijn gestikt is de rest niet meer dan het stikken van een gewoon T-shirt. Een regenachtige middag en de eerste Tee was af.
Ik besloot vervolgens de Rowan Tee te maken. Deze is een stuk eenvoudiger. Schoudernaden en zijnaden sluiten, hals afwerken, vervolgens zomen stikken en klaar.

Misusu Rowan Tee

Volgende twee Tees

Ik gebruikte voor deze twee weer het Max Tee patroon maar deze keer legde ik het inzetstuk aan het voorpand. Deze Max Tee variatie behield wel de schouderpas. Beide T-shirts kregen een V-hals die niet eindigt in een punt maar recht met de breedte van het halsboordje.

Misusu Max Tee en Misusu Rowan Tee

Tijd en Kosten

Tijd: A4 patroondelen plakken 45 minuten; 4 Tees knippen 1 uur; stikken en afwerken 14 uur
Kosten: patronen printen en plakken € 2,75; garen € 2,50; vlieseline voor de Max Tee was een restje en de knopen kwamen uit de knopendoos.

Vier Colour Blocked Misusu Jongens Tees

Mijn ervaring met de Misusu Tee patronen

Beide patronen leveren leuke T-shirts op. De bijgeleverde instructies met illustraties zijn uitstekend en hebben bij het in elkaar zetten van de Max Tee voor mij hun waarde bewezen. Ondertussen zijn deze vier Colour Blocked Jongens T-shirts ingeleverd.
Het volgende project? Ik ga deze keer voor duurzaam. Kun jij misschien raden wat het is?

2 Comments on Vier Colour Blocked Misusu Jongens Tees

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.