Je kon het in mijn vorige 5 tips voor succesvolle refashions blogbericht al lezen dat ik met een refashion bezig was. Deze Marimekko design fabric Tee is het resultaat.

refashion Marimekko jersey Tee

Marimekko heeft veel geweven stoffen. Jersey stoffen kom je niet in haar collectie tegen en dat maakt dit afgedankte T-shirt zo uniek. Ik vond de blauw/grijze bloem design mooi passen bij jeans maar ook bij zwarte stoffen. Het heeft daarnaast iets weg van het bekende Unikko ontwerp van Majia Isola.

Marimekko design fabric Tee

Het ontwerp

Ik haalde het oorspronkelijke T-shirt zorgvuldig uit elkaar en ging tijdens de tweede wasbeurt een ontwerpschets maken. Een V-hals op het rugpand zoals bij de Tracy Bee Top maar met belegdelen van contraststof. Een zoektocht tussen de restanten leverde een mooie zachte grijze jersey op. Een restant van dit basic T-shirt.

rugpand Marimekko design fabric Tee

Knippen

Ik haalde mijn zelfgetekende basic T-shirt patroon voor de dag. De ronde hals in het voorpand en de V-hals in het achterpand zijn naar eigen inzicht getekend. Een eenvoudige manier om de belegdelen te tekenen is door voor- en achterpand op de contraststof te leggen en dan de halsrand af te tekenen op de contraststof. Je kunt het in onderstaande afbeelding zien. Ik besloot ook de mouwen af te werken met een beleg.

belegdelen Marimekko design fabric Tee

Stikken en Afwerken

Ik stik dit soort T-shirts als volgt:
1. Stik eerst de schoudernaden van het T-shirt en de halsbelegdelen
2. Stik nu de halsbelegdelen op het T-shirt
3. Stik halsbelegdelen door (je hebt nu het T-shirt mooi plat onder de machine liggen tijdens het stikken)
Bij deze Marimekko Unikko design Tee was dat erg praktisch vanwege het sierstiksel dat op 3 centimeter vanaf de halsrand zit. Ik gebruikte een verdwijnstif om de stikrand te markeren.

voorpand Marimekko design fabric Tee

Tijd en Kosten

Tijd: uit elkaar tornen en strijken 3 uur; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 5 uur
Kosten: garen en rekbaar vlieseline zijn restanten afkomstig van vorige projecten

Marimekko design fabric Tee met BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Eindresultaat

Ik ben meer dan tevreden met het eindresultaat. Het Marimekko design fabric Tee past perfect en zit heerlijk. De hals- en mouwbeleggen zijn zichtbaar doordat deze een klein stukje naar de goede kant zijn getrokken. Het ziet eruit als piping en het zorgt voor een leuk contrast en detail. Het Marimekko label is teruggezet op de halsbeleg.

Marimekko label

Het volgende project staat ondertussen in de steigers. Ik ben druk bezig met het tekenen van een patroon voor een T-shirt dat ik vorig jaar zag en waarvan ik een schetsje maakte. Kom volgende week zeker een kijkje nemen zodat je kunt zien of het mij gelukt is.

2 Comments on Marimekko design fabric Tee

    • Dank je wel. Ik ben een pietje precies en gebruik het tornmesje liever één keer teveel dan te weinig. Je kunt de oorspronkelijke stofdelen een beetje zien in het 5 refashions tips blogbericht. Maar misschien wel een goed idee om de volgende keer wat meer detail foto’s te maken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.