Ik maakte onlangs voor manlief een poloshirt. Hij was er niet helemaal 100% tevreden over en gaf aan dat de volgende keer een kledingstuk van een lichtere kleur te willen en zonder borstzak. Stoffen voor herenkleding vinden is niet zo eenvoudig maar soms heb je geluk.
Jongste dochter en ik bezochten Tweede Pinksterdag het Stoffencircus in Leiden. We kochten twee lapjes en deze gestreepte Megan Blue oud groene jersey was er één van. 

Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Mijn Farbenmix FÖHR Herren Shirt versie

Het Fabenmix FÖHR Herren Shirt heeft schouderstukken die een leuke detail geven aan een simpel bijna recht toe recht aan T-shirt. Ik had ook mijn oog laten vallen op een aantal Zonen09 Billie voorbeelden.

Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Ik gebruikte de verkeerde kant van de stof voor de schouderstukken voor een in het oog springend detail. De ‘polosluiting’ detail komt van van de Zonen09 Billie.
De ‘polosluiting’ is ook van de verkeerde kant van de stof even las de afwerkbiezen van de hals en mouwen. Deze ‘polosluiting’ kreeg tot slot nog drie knopen.

Megan Blue Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Manlief en zijn Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Je kunt nooit van tevoren voorspellen wat een ander vindt van wat je hebt gemaakt. Ik had zo mijn twijfels of bij manlief dit ‘simpele’ T-shirt meer in de smaak zo vallen dan het poloshirt. Wat was zijn oordeel?

Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Manlief is dik tevreden met dit nieuwe T-shirt. Hij vindt de kleur prima en ook het model bevalt hem. De rek is prima, ruim genoeg om lekker in te kunnen bewegen maar ook voor een fietstochtje uitermate geschikt. Een tevreden klant dus deze keer. 

Farbenmix FÖHR Herren Shirt

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: FÖHR Herren Shirt patroon € 6,50; print en plakkosten € 4,50; stof € 12,50; garen € 2,50; knopen € 1,50

achterkant FÖHR Herren Shirt

Mijn nieuwe project

Ik heb wat meer zelfvertrouwen gekregen nu manlief tevreden is met dit shirt. Mijn volgend project wordt een bijpassend item voor bij dit nieuwe shirt.
Ik kocht het patroon vorig jaar en vond de geschikte stof vorige week toen ik voor een rolletje garen bij Sikkes naar binnen liep.
Je kunt volgende week zien wat het geworden is. 

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.