Mahlica designs is de organisator van de Seen&Sewn Patterns blog tour die ontworpen worden door de Amerikaanse Arielle Bergmann.
We mochten kiezen uit de diverse patronen.
Ik koos de Tracy Bee Top vanwege de V-hals in het achterpand. Deze V-hals past prima bij mijn Misusu Doris skirt vanwege de V-vorm in het voorpand van de rok.
Deelnemers aan de blog tour mochten hun creativiteit los laten op het patroon. 

Tracy Bee Top voor

Iets over de Seen&Sewn patroon Tracy Bee Top

De Tracy Bee Top is ontworpen voor geweven stoffen. Opvallende details zijn de driehoekige inzetten in het voorpand. Het patroon heeft twee lengteversies: heup en taille. De Top kun je afwerken zonder mouwen, korte of elleboog lange mouwen.
Zo maakte ik vorig jaar de Grainline Scout Tee. De Scout Tee is ook ontworpen voor geweven stoffen. Mijn versie kreeg een jersey achterpand en een geweven voorpand.

Tracy Bee Top zij view

Deze keuze pakte goed en daarom besloot ik deze keer een stapje verder te gaan en de Tracy Bee helemaal uit jersey te maken met een iets verlaagde taille. Ik ging de inzetstukken en de belegdelen voor de halsafwerkingen flatlockseam afwerking geven.

Tracy Bee Top achter

Mijn Tracy Bee Top

Ik koos voor donkerblauwe jersey en medium als maat. Het liep allemaal anders omdat de flatlock afwerking gecompliceerde bleek dan ingeschat.
Ik had gelukkig genoeg stof om het voorpand opnieuw te knippen echter wel zonder inzetstukken.
Jersey stof heeft als voordeel dat het rekt in tegenstelling tot geweven stof. Het voorpand heeft ook geen figuurnaden meer. Je kunt diverse methodes hiervoor vinden op internet (how to remove bust darts from a pattern). De belegdelen en zomen zijn gestikt met wit garen. 

Tracy Bee front view

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen 30 minuten, knippen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: Ik ontving als deelnemer aan de blog tour het patroon gratis (Seen&Sewn Tracy Bee Top kost $ 10,00 = € 8,85), patroon printen en plakken € 3,79, stof € 10,00, garen € 2,50

Tracy Bee Top

Geslaagd of niet?

Ik ben tevreden met het resultaat maar mijn versie mist de impact van de inzetstukken. Ik ga zeker in de toekomst een nieuwe poging wagen om de versie die ik voor ogen had te maken.
Volgende week is er weer een Let’s Sti(c)k Together uitdaging. Je kunt dan lezen wat het thema is en wat ik maakte.

Tracy Bee Top Seen&Sewn

Seen&Sewn Patterns blog tour

De Seen&Sewn Patterns blog tour loopt nog de hele week. Je wilt meer weten en zien wie de andere bloggers zijn? Lees dan het Seen&Sewn blog tour bericht.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.